OTKRIVAMO: Vučić naučio kineski za deset minuta

Autor:

Vesti

24.12.2019

22:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čas koji je profesorka Đin održala Vučiću trajao je bukvalno nekoliko minuta. Nije imala mnogo posla, nekoliko ponavljanja i već posle desetak minuta Vučić je bio spreman da stane pred kamere i na kineskom pošalje poruku kolegi iz Pekinga Si Đipingu, otkrivaju izvori Srpskog telegrafa bliski predsedniku Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Pohvale, kako kažu, nisu izostale od profesorke Đin, ali ni od kineskih zvaničnika, koji ističu poštovanje srpskom predsedniku, koji je ovim gestom dokazao da kineski narod doživljava kao prijateljski.

Zanimljivo je da su pohvalni komentari stigli i od kritičara politike koju zastupa Vučić, te je reditelj Boris Malagurski uz šerovanje snimka ostavio ovaj komentar:

- Moram da pohvalim Žavucic za lep diplomatski gest prema našim kineskim prijateljima. Ako svi očekujemo da državnici vladaju engleskim jezikom, zašto bi bilo kome bilo čudno da se potrude da nešto izgovore i na kineskom? Uostalom, Kina je budućnost. #objektivno

Ni ovoj puta nisu izostali zluradi komentari dežurnih hejtera, ali uprkos tome, činjenica je da je Vučićev potez oduševio Kineze.

Podsetimo, predsednik Srbije tečno govori engleski i ruski jezik, a u nekoliko navrata govorio je o tome da uči i nemački.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Nenad

25.12.2019 08:20

Svaka cast predsednice nije lako savladati Kineski jezik a vi ste pokazali koliko ste inteligentni!

Dobrivoje

25.12.2019 08:44

Veoma lep gest predsednika Vučića! Svaka čast!

miroslav

25.12.2019 09:07

Svaka cast, nije lak jezik i skidam kapu za ulozeni trud, zelju i htenje.

Natasa

25.12.2019 09:14

Ponosni smo na našeg predsednika!