(VIDEO) Vučić na otvaranju hotela "Crni vrh": Pomagaćemo domaćim investitorima

Autor: Republika

Vesti

22.12.2019

11:32 >> 12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje današnjem svečanom otvaranju hotela "Crni vrh" na Divčibarima.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić i Ljajić su, sa vlasnikom, bratom proslavljenog košarkaša Miloša Teodisića, Jovanom Teodisićem, obišli hotel kategorizovan sa četiri zvezdice, koji se prostire na tri nivoa i raspolaže sa 111 opremljenih smeštajnih jedinica - soba i apartmana, različitih tipova i veličina.

Predsednik je rekao da je srećan što prisustvuje ovakvom događaju.

- Hoću da se zahvalim porodici Teodosić zbog ovog ulaganja. Miloš Obrenović je uvideo značaj Maljen planine i on je i tada znao da su Maljen i Divčibare značajne za našu zemlju. Ponosan sam na ovu porodicu koji su odlučili da ulažu u našu zemlju - rekao je Vučić. 

On je napomenuo da je država preuzela obavezu da uradi travnati teren.

- Divni su kapaciteti ovde, a ono što mi moramo da uradimo kao država da sredimo put do ovde, da sredimo infrastrukturu, i to ubrzano. Radićemo put Iverak-Lajkovac da Valjevo konačno bude na auto-putu - rekao je predsednik. 

Vučić je rekao da će država raditi i dalje na tome da pomaže domaćim investitorima koji ulažu u Srbiju.

- Čestitam Rasimu jer je ovo deveti veliki projekat koji država pomaže. Hoćemo da razvijemo infrastrukturu, da ovde dolaze naši ljudi, sportisti - rekao je Vučić novinarima nakon otvaranja hotela. 

RepublikaFoto: Tanjug

Predsednik je prokomentario komentar Dragana Đilasa da je "lud". - Možda sam lud, ali Srbija 4 godina zaredom ide suficit, uradili smo više km auto-puta nego u poslednjih 40 godina - rekao je Vučić. 

On je dodao da je situacija u Krušiku teška zbog jezive kampanje, kao i da je u planu da se radi na razvoju ovog dela Srbije. - Imamo danas tešku situaciju u Krušiku zbog jezive kampanje, ali mi ćemo uskoro imati razgovor sa predstavnicima i pomoći da povratimo teško sticani ugled Krušika. Dovešćemo jednog velikog investitora u Valjevo - rekao je predsednik. 

Na pitanje novinara o današnjim izborima u Hrvatskoj, predsednik je rekao da ne želi puno o tome da komentariše.  - Ne mešam se nikada u unutrašnje stvari zemalja. Trudićemo se da gradimo dobre odnose, ali nećemo nikada trpeti da nas neko ponižava -dodao je Vučić.  Osvrnuvši se na dešavanja na KiM, predsednik je rekao da će nastaviti da se zalažu za kompromis i mir i da će štititi narod na jugu Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug

Govoreći o subvencijama u poljoprivredi, Vučić je rekao da Srbija poljoprivrednicima daje dobre i povoljne subvencije. 

- Ako hoćete da kupite traktor od 15.000 evra, država vam poklanja 7.500 evra. Nije to kredit, taj novac se ne vraća. Pa gde ima tih subvencija - rekao je Vučić.

Predsednik je obećao da će u naredna dva meseca doći do Valjeva da čuje šta građane muči i šta sve treba da se uradi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Miki

22.12.2019 12:23

Divcibare su dobile jedan prelep objekat, hotel Crni vrh koji ce biti privlacan za turiste ali i sportske timove isto tako moram da pohvalim bracu Teodosic koji su iz tog kraja i nisu ga zaboravili vec ulaztu u njega!

Ivana

22.12.2019 13:08

Srbija ce nastaviti da pomaze domacim investitorima kako bi se jos vise razvijala, jer treba podrzati svakoga ko se odluci da svoj novac ulozi u svoju zemlju.

Natasa

22.12.2019 13:28

Srbija sve vise napreduje.

Lena

22.12.2019 14:11

Srbija ce pomoci svakom ko zeli da ulaze u nasu zemlju i na taj nacin doprinosi njenom razvoju.