Otac Bake Praseta ruši Vučića

Autor:

Vesti

17.12.2019

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik, reditelj i pisac Nenad Ilić, inače starešina Hrama Svetog Nikole u Amsterdamu, obrušio se na predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Fejsbuku, rekavši da on svađa srpski narod, vodi državu u propast i unosi podele u SPC.

RepublikaFoto: Youtube.com/Baka Prase/Tanjug/D. GOLL
Otac Bake Praseta ruši Vučića

Ilić, koji je poznatiji kao tata popularnog jutjubera Bake Praseta, prethodno je u Srbiji službovao kao đakon, a poznat je i po tome što je bio u kratkom braku sa novinarkom Oljom Bećković. Otkad je preuzeo parohiju u Holandiji, postao je veliki kritičar srpske vlasti, pa se sada oglasio optužbama na račun predsednika Vučića smatrajući ga krivim za sve i svašta.

- Od početka vladavine trenutnog predsednika on je radio samo na svađanju svog naroda. I prvi i poslednji govori su mu o nekakvim protivnicima, neprijateljima, onima koji ga mrze. Uspeo je i u Crkvu, koja je najozbiljniji faktor našeg jedinstva, da unese gadne podele. Svaka mu čast. Posvađao bi i dva oka u glavi - navodi sveštenik hrama koji pripada eparhiji zapadnoevropskoj, na čijem je čelu episkop Luka.

On se prethodno osvrnuo na čuvenu srpsku krilaticu o slozi, smatrajući je glupom i tužnom.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal
Nenad Ilić

- Ima li šta tužnije i gluplje od onoga: "Samo sloga Srbina spasava". Malo, malo, pa se čovek ipak nužno vrati na to zamajavanje. Sloga nikada nije bila naša nacionalna osobina. Od onog vremena kad nas je vizantijski dvor sagledao kao preterano "demokratsko pleme na ivici anarhije, u kome se o svemu raspravlja, pa i o izboru vođa, i niko nikome ne želi da odstupi u mišljenju" pa do danas - ističe amsterdamski paroh.

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić kaže za Srpski telegraf da se Ilić, očigledno nezadovoljan pažnjom koju ima, poziva na rušenje institucija i nasilje.

- Svaki anonimus, ni po čemu bitan, koji kaže ili napiše nešto protiv Aleksandra Vučića odmah postaje zvezda za agresivnu manjinu Đilasovih obožavalaca. Takvi postoje samo na internetu, baš kao i njihova publika, večito nezadovoljni svojom nebitnošću i željni pažnje - smatra Orlić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Nikoletka

17.12.2019 19:52

Moze da prosipa price za malu decu samo.Staresina treba da se bavi crkvom a ne kritikom vodjenja drzave.

Odgovori 10 0
Lukas

17.12.2019 21:31

Strasno, kakav je to svestenik? odakle mu pravo za to...

Tina

17.12.2019 22:18

Staresina ne bi trebalo uopste ovim da se bavi, zna se sta je njegov posao.

Barbara

17.12.2019 22:22

A zasto se on bavi vodjenjem drzave i politikom... Kada je staresina treba da se bavi crkvom...a drugi neka vode drzavu