Veliko priznanje za UST: Učešće na Savetovanju tužilaca u BiH i unapređenje regionalne saradnje

Autor: Republika

Vesti

05.10.2019

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Delegacija Udruženja sudija i tužilaca Srbije na čelu sa predsednikom Nenadom Stefanovićem učestvovaće na 12. Savetovanju tužilaca u Bosni i Hercegovini, koje je organizovalo Udruženje tužilaca Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa Centrom za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH i Republike Srpske, uz podršku misije OEBS-a u BiH, UNICEF-a i ostalih partnera, a koje će se održati od 7. do 9. oktobra u Neumu.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

Savetovanje će biti održano po posebnim panelima koji se odnose na pojedine oblasti kriminaliteta. Poseban akcenat je stavljen na organizovani, privredni kriminal i korupciju , ratne zločine, imovinskopravne zahteve u krivičnim postupcima, migracije, decu koja su oštećena krivičnim delima, sprečavanje nasilja nad decom u digitalnom okruženj  itrgovina ljudima, kao i rodno zasnovano nasilje.

Očekuje se da će na savetovanju da učestvuje preko 200 tužilaca Bosne i Hercegovine i regiona, predstavnika nevladinih organizacija i međunarodne zajednice.

Ovim pozivom je dato veliko priznanje UST za širenje regionalne saradnje i dobrih odnosa tužilačkih udruženja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading