Mustafa opet kandidat za predsednika?!

Autor: Tanjug

Vesti

01.08.2019

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sedištu Demokratske lige Kosova posle tri sata završen je sastanak koji je sazvao lider stranke Isa Mustafa, dva dana pred Izbornu konvenciju koja će biti održana u subotu. Mediji bliski DSK objavili su da je na sastanku postignut konsenzus da Mustafa ponovo bude kandidat za predsednika stranke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Isa Mustafa

Kako prenosi Gazeta ekspres, sastanku je prisustvovalo kompletno rukovodstvo DSK, ali se niko od članova Predsedništva nije objavio medijima.

Portparol DSK Berian Mustafa potvrdio je da je na sastanku bilo reči o kandidatima za najviše funkcije u stranci.

- Predsedništvo kao i celokupno članstvo DSK smatra da je veoma važno da lider stranke bude DSK bude ličnost koja ume da ujedini i koja intenzivno radi - rekao je Mustafa.

Bivši lider Demokratske lige Kosova Fatmir Sejdiu izjavio je ranije da je tokom današnjeg sastanka sa Mustafom izrazio spremnost da preuzme mesto predsednika stranke.

 

 

Najuticajnija opoziciona stranka DSK jedina do sada nije iznela stav o održavanju parlamentarnih izbora, nakon ostavke bivšeg premijera Ramusa Haradinaja.

Ta stranka je za subotu, 3. avgust, zakazala unutarstranačke izbore, a politički analitičari ocenili da Tači odugovlači sa odlukom upravo čekajući ishod ovih izbora.

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači započeo je sa političkim strankama konsultacije o novonastaloj situaciji, a gotovo sve značajnije stranke na kosovskoj političkoj sceni izjasnile su se da sa Tačijem mogu da razgovaraju samo o datumu raspisivaanjaj vanrednih parlamentarnih izbora. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading