Vučić primio akreditivna pisma novih ambasadora

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

25.06.2019

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću danas je 16 ambasadora koji svoje zemlje predstavljaju na nerezidencijalnoj osnovi predalo akreditivna pisma.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić tokom prijema akreditacija

Vucicić je sa ambasadorima razgovarao o bilateralnoj saradnji, spoljnopolitičkim prioritetima Srbije, situaciji u regionu, kao i o međunarodnim odnosima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je ambasadorima poželeo uspešan diplomatski mandat, izrazivši uverenje da će politički dijalog i ekonomska saradnja Srbije i ovih 16 zemalja nastaviti da se razvijaju na obostranu korist.

Akreditivna pisam predali su Ahmed Abdulrahman Al Saati, ambasador Bahreina, Abdus Sobhan Sikder, ambasador Bangladeša Karlos Aparisio Vedija, ambasador Bolivije, Marija del Karmen Gonsales Kabal, ambasador Ekvadora, Kristi Karelson, ambasadorka Estonije, Arturo Romeo Duarte Ortis, ambasador Gvatemale.

Među ambasadorima koji su danas razgovarali sa predsednikom su i Sitong Chitnotin, ambasador Republike Laos, Sidi Mohamed Hamed, ambasador Islamske Republike Mauritanije, Rameš Prasad Kanal, ambasador Nepala, Eniola Olaitan Adžaji, ambasador Nigerije.

U Palati Srbije akreditivna pisma su predali i Raul Salasar Kosio, ambasador Perua, Marija Fe Tanabe Pangilinan, ambasador Filipina, Gardelito Gordon Ruben Hju A Ki, ambasador Surinam, Elizabet Pola Napejok, ambasador Ugande, Dang Tran Fong, ambasador Vijetnama, Kristin Kaseba-Sata, ambasador Republike Zambije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Sale

25.06.2019 12:19

Svaka cast za predsednika koji odrzava prijateljske odnse sa svima u okruzenju i svetu. Treba nastaviti saradnju sa novim ambasadorima.

Miki

25.06.2019 12:22

Nadamo se ostvarivanju dobrih bilateralnih odnosa sa novo imenovanim ambasadorima i njihovim zemljama.

Aleksandar

25.06.2019 12:34

Mnogo srece na pozicijana ambasadora svojih zemalja u Srbiji.

Boza29

25.06.2019 13:22

Ovo je velika stvar za Srbiju.Hvala svim ambasadorima koji su nam iskazali poverenje.