Vučić o reakciji Podgorice na njegovu molbu o SPC: Nisam se mešao u unutrašnje stvari Crne Gore, u pitanju su interesi Srba i srpske crkve

Autor: Tanjug

Vesti

13.06.2019

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na molbu Tanjuga da prokomentaše reakciju zvanične Podgorice na njegovu molbu da tamošnje vlasti ne podrže predloženi zakon o slobodi veroispovesti, rekao je da je iznenađen reakcijom Vlade Crne Gore jer se ni na koji način nije mešao u njihove unutrašnje stvari.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

Nije ih, kaže, ni savetovao, kako oni tvrde.

- Samo sam zamolio kao komšija i prijatelj da još jednom razmotre određene inicijative. Zamolio, jer su u pitanju inetresi srpskog naroda i srpske crkve - objasio je Vučić.

Rekao je da nikada nije imao problem kada su iz Podgorice ukazivali na položaj Crnogoraca u Srbiji, niti je imao problem ni kada su se brutalno mešali u naše unutrašnje stvari, u pitanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kada iznose svoje stavove o rešavanju kosovskog problema koji je naš problem, a ne tiče se njih.

 

Dodao je da je ćutao i kada govore na međunarodnim forumima, i drže nam lekcije.

- Smatrao sam da je normalno da se izjasne. Ako je strašan problem u tome što sam izneo molbu, a tiče se srpskog naroda i srpske crkve, izvinjavam se svim uvređenim dušama, i mnogo mi je teško što sam ih povredio samo zbog jedne jedine molbe. Ne moraju da je usliše, ali ne moraju ni da menjaju smisao i značaj onoga što sam učinio i sebe da predstavljaju kao veliku žrtvu i junake, i neko ko je plod nečijeg tobože mešanja i savetovanja - dodao je on.


Njihovu poruku je, kaže, odlično razumeo i u skladu sa njom će se Srbija ponašati ubuduće.

- Hvala na velikom razumevanju i što su tako brzo uslišili moju molbi, i što su poslali tako snažan, jak i veoma hrabar odgovor. Veliko hvala Vladi Crne Gore na svemu tome - istakao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Aleksandar

13.06.2019 15:58

Moramo stititi nase pravo na nasu kulturu,istoriju i pravo veroispovesti.

Bata Kole

13.06.2019 16:31

Nikada se mi njima nismo mešali,a oni nama uvek.

Sasa

13.06.2019 16:47

Sramno ponasanje Crne Gore.

Luka

13.06.2019 16:49

Kakva drskost politicara iz Crne Gore.