VULIN: Vojna parada u Nišu jasna poruka neprijateljima, neka je tumače kako misle da treba

Autor: pink, Republika

Vesti

13.05.2019

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojno-policijska parada "Odbrana slobode" održana u Nišu 10. maja podgila je prašinu, posebno u krugovima zapadnih medija koji su naveli da Srbija "zvecka oružjem".

Tim povodom oglasio se i ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je u gostovanju na TV Pink istakao da je parada u Nišu bila jasna poruka i prijateljima i neprijateljima.

- Svako neka je tumači kako misli da treba i neka primi poruku za koju misli da je za njega - poručio je  Vulin.


Upitan da prokomentariše navode pojedinih zapadnih medija da Srbija "zvecka oružjem" u vrema nestabilnosti na KiM, on je rekao da nestabilnosti na KiM nije doprineo Beograd, već Priština koja nije u stanju da sprovede elementarne obaveze koje je prihvatila Briselskim sporazumom.

Kako kaže, parada u Nišu je trebalo da podseti da je Srbija bila sila pobednica u obračunu sa nacizmom i fašizmom, da je sačuvala slobodu i da ima čime i da je brani. 

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

Upitan da prokomentariše regovanje američkog ambasadora Kajla Skota koji je rekao da je sramota što je marš "Besmrtnog puka" u Nišu predvodio haški osuđenik Vladimir Lazarević, Vulin je rekao da bi bilo bolje da je Skot prećutao ono što misli, jer nikada nije osudio zločine nad Srbima.

Dodaje da izjava Skota govori da ne vodi računa o zemlji u kojoj radi, gde je došao da reprezentuje politiku jedne velike sile. 

- Govoriti reč sramota u Nišu, a ne osuditi nikada NATO bombardobanje, ne osuditi pilote koji su ubili 26- godišnju Ljiljanu Spasić, trogodišnju Milicu Rakić, Bojanu Tošović  - naglasio je on.

Komentarišući tvit savetnice Ramuša Haradinaja da je general u penziji Vladimir Lazarević predvodio paradu "Odbrana slobode", on je rekao da "to nije bila njena greška, već - laž, kao što je laž o masovnom silovanju i genocidu.

"Ešalon veterana na prikazu "Odbrana slobode" je predvodio general Žarko Lazarević, njima se priviđa Vladimir Lazarević. Nije to greška, oni lažu kao što lažu o masovnim silovanjima, genocidu", zaključio je Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading