NEDOPUSTIVO! Šiptari uslovljavaju srpske zvaničnike: Hoćete da uđete na Kosmet? Potpišite OVO!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

08.05.2019

07:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stavljanje potpisa na izjavu da je "Srbija počinila genocid na Kosovu" na nekom od administrativnih prelaza između centralne Srbije i KiM, kako se nezvanično može čuti, biće preduslov za zvaničnike iz Beograda koji žele da uđu na teritoriju Kosmeta?!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto ilustracija

Na takvu ideju došli su političari u Prištini i moguće je da će takav zahtev proizilaziti iz rezolucije o "osudi genocida, zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina bivšeg državnog režima Srbije na Kosovu", čiji je nacrt u utorak usvojila ad hok komisija kosovske skupštine. Ili, će se takva obaveza ugraditi u zakon koji će sankcionisati poricanje zločina koji su se desili na Kosovu, a čija je priprema inicirana početkom aprila i koji kroji Ministarstvo pravde u Prištini.

Ovakve najave povezuju se sa pozivima koje Specijalni sud za zločine OVK u Hagu priprema u predstojećem periodu.

Prištinska "Gazetaekspres", naime, piše da će narednih dana neke od poznatih ličnosti OVK, koje imaju prijateljstva s najvišim kosovskim političarima otputovati u Hag i da su oni iz regiona Drenice i Mitrovice.

Nepoželjni

I pre uvođenja taksa na srpsku robu, Priština je 1. novembra prošle godine donela odluku da se najvišim funkcionerima iz Beograda ne dozvoli prelaz preko administrativnih prelaza ako bi se uputili na KiM.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Uz napomenu da odmah budu uhapšeni ako dođu na neki od administrativnih prelaza, svim policijskim punktovima na prelazima dostavljen je spisak nepoželjnih osoba, među kojima su premijerka Ana Brnabić, ministri (Ivica Dačić, Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović, Rasim Ljajić), predsednica parlamenta Maja Gojković i potpredsednici Skupštine, sudije Ustavnog i Vrhovnog kasacionog suda...

- Dok su kosovske institucije pokrenute za uspostavljanje tribunala za zločine Srbije, sadašnji tribunal za zločine koje su počinili Albanci, rastrgao je političku scenu - zaključuje ovaj list, prema čijim saznanjima će prve optužnice biti podignute u toku ove godine, a njihovi izvori tvrde da je to "glavni razlog zašto je posle 20 godina kosovskim liderima pala na pamet količina i monstruoznost zločina koje su počinili Srbi na Kosovu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ela

08.05.2019 16:21

Kako da nece!

saran

09.05.2019 05:04

Siptarski bezobrazluk!