Vučić: Ne razumem zašto Priština ide na to da "kupuje vreme"

Autor: Tanjug

Vesti

26.03.2019

22:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da se plaši da Priština neće skoro ukinuti takse na srpsku robu i da zapravo ne želi da nastavi razgovore za vreme aktuelne ervopske administracije.

RepublikaFoto: printscreen/TV Happy
Aleksandar Vučić

Ocenjujući da Priština čeka nekakve promene, Vučić je istakao da ne razume zašto to rade i zašto "kupuju vreme", jer time samo pokazuju svoju neodgovornost.

Srbi su, podvukao je, u teškoj situaciji zbog nenastavljanja pregovora.

- Noćne more imam svaku noć, nadajući se da će sve proći mirno i u Zubinom Potoku, Mitrovici, Gračanici, svakom mestu na KiM. A, oni bi morali da imaju još veće, jer ništa neće moći da urade sa onim što smatraju svojom zemljom, a što mi tretiramo kao našu - rekao je Vučić za Hepi TV.


Predsednik je podvukao da bez dogovora sa Beogradom, Priština nigde ništa nikada ne moze da uradi.

- Ne razumem da su ti ljudi toliko neodgovorni da to ne vide - primetio je.

Vučić je ukazao da je i EU mogla da reaguje na prištinsko udvođenje taksi i da je imala mehanizam koji bi skupo koštao Prištinu, ali da to nije učinila.

On je pojasnio da je Evropa mogla da pokrene postupak po pitanju kršenja S SP-a.

- Ali, politička odluka je bila da ne idu u taj postupak, računajući da će time Prištinu i radikalne elemente u Prištini da dovedu do još većeg sukoba sa njihovim narodom i unište joj evropsku perspektivu - naveo je Vučić.
RepublikaFoto: Tanjug/SLUŽBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE
Tači, Mogerinijeva i Vučić

Time su, kaže, zapravo rekli Prištini - "nemoćni smo pred vama, možete da radite šta god hoćete".

To je bio pogrešan signal, podvukao je predsednik Srbije.

Kako je rekao, nakon stabilizacije zemlje u ekonomskom smislu, ukazao je na to da je potreban pokušaj dogovora sa Albancima.

Vučić je ukazao da će Srbi i Albanci u narednih 100 godina biti dva najveća naroda u regionu i da će biti velika stvar ako se obezbedi mir između dva naroda za narednih 100-150 godina.

Iako je, kaže, svestan, da bi Srbi najviše voleli da čuju "kako ćemo nekoga da proteramo preko Prokletija".

Podvukao je da dugoročnog mira nema bez rešenja.


U razgovoru sa predsednikom, novinar Milovan Jovanović rekao je da je najvažnija stvar u Vučićevoj političkoj karijeri upravo da postigne sporazum sa kosovskim Albancima, i upitao ga da li je svestan da je u tome prepušten sam sebi, da iza njega u tome ne stoje ni koalicioni partneri, ni svi iz njegove stranke, ni deo akademije, ni deo univerziteta, ni deo opozicije...

- Ako postignete sporazum, obezbedili ste budućnost našoj deci i svima nama. To je preduslov za miran san naše dece - rekao je Jovanović.

Dodao je da prvi put posle 30 godina kosovski Albanci dobijaju ukore i opomene SAD, dok se Srbija tretira kao konstruktivan faktor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Nina

27.03.2019 07:41

Da nas provocira , nervira i da postigne zeljeni cij.

aca

27.03.2019 07:53

Priština ne može da pobegne od onoga što je čeka tako da joj kupovina vremena ništa ne pomaže!

Jelena

27.03.2019 08:34

Kupovina vremena njima ne ide u prilog, samo oni toga očigledno nisu svesni !

Jelena

27.03.2019 08:39

Priština računa da ovakva situacija proizvodi nestabilnost i da će oni, moćni rešiti situaciju u njihovu korist jer ako pritisak na njih nema efekta na razumnu Srbiju će imati.