Vučić: Kosovo je razmaženo derište velikih sila

Autor: Agencije, Republika

Vesti

22.02.2019

13:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Raški da je Kosovo "razmaženo derište" koje su odgajile velike zapadne sile i kome se toleriše da pravi probleme gde i kako stigne.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

On je tokom obilaska Raškog okruga u okviru nastavka kampanje "Budućnost Srbije" rekao da je težina položaja Srbije u tome što se se uvek traži i najmanji povod da se Beograd optuži da nije kooperativan.

- Zato moramo biti desetostruko mirniji, racionalniji, staloženiji od njih kako bi očuvali našu poziciju. Naš posao je da se ponašamo odgovorno, da govorimo narodu šta je istina i da se borimo za interese naroda - kazao je predsednik Srbije.

Komentarišući izjavu kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da neće dozvoliti da ukidanje takse na uvoz srpske robe bude uslov za nastavak dijaloga, Vučić je kazao da je takav stav i očekivao.

- Oni računaju na ekonomske gubitke Srbije, računaju da niko u Srbiji nije zainteresovan za Kosovo, ali mi jesmo. Mene brine to što iracionalni i neodgovorni ljudi mogu da preduzmu i druge mere koje mogu da nas odvedu u lošem smeru - kazao je Vučić dodajući da "naslućuje" o kojim je merama reč.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
nevena

22.02.2019 14:51

Amerika i Engleska su stvorile Kosovo, dale im drzavnost i sve ostalo, iza taksi i Vojske Kosova ne stoje Tači i Haradinaj vec Ameri i Englezi. Pa nisu Tači i Haradinaj toliko pametni da se sete taksi vec neko mnogo pametniji

iVA

22.02.2019 15:25

Samo sto im se to deriste otrglo kontroli.

Ana

22.02.2019 15:33

Krajnje je vreme da Amerika prestane da povlađuje tzv.Kosovu.

Gospodja Ministarka

22.02.2019 16:36

Kosovo je dete iz epruvete Amerike ali je prevazišlo sva njena očekivanja.