TAČNO U 21 SAT! Vučić govori o sramnoj rezoluciji o Srebrenici i diplomatskoj pobedi Srbije!

Autor:

Vesti

24.05.2024

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odmah nakon sletanja iz Njujorka gde je vodio borbu za srpski narod i Srbiju!

TAČNO U 21 SAT! Vučić govori o sramnoj rezoluciji o Srebrenici i diplomatskoj pobedi Srbije!

Foto: FOTO TANJUG

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima u 21 sat na TV Prva nakon što je juče u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici. 

 

 

Predsednik je tom prilikom održao istorijski govor koji su kasnije prenosili svi svetski mediji.

"Hvala im na ogromnoj borbi. Kao što vidite, ovo je pre svega veliko iznenađenje, gotovo zaprepašćenje za mnoge u sali u UN. Videli ste na početku koliko će to podela da izazove", rekao je Vučić sinoć u izjavi novinarima u Njujorku, nakon glasanja o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

Naglasio je da je ponosan na Srbiju.

"Jer ovoliko glasova kada Amerikanci, Rusi, bilo ko da predlaže ne mogu da dobiju, koliko je Srbija dobila po nemogućoj temi za nas. I ako pogledate taj raspored, u broju stanovnika, više od dve trećine stanovnika zemaljske kugle je bilo na našoj strani, onih koji su bili protiv i onih koji su bili uzdržani", rekao je Vučić.

Predsednik Vučić je zahvalio i Kini, Rusiji, kao i Ujedinjenim Arapskim Emiratima koji su bili optuživani da će svakako biti za.

"Do zemlje se klanjam prijatelju Srbije šeiku Muhamedu Bin Zajedu Al Nahjanu. I to Srbija nikada neće zaboraviti. I ogromno hvala našoj mađarskoj braći, koji su u našem okruženju bili jedini koji su bili protiv. Ali hvala i Slovacima, Grcima, Kipranima, koji su se usudili da budu uzdržani i pokazali prijateljstvo prema Srbima", rekao je Vučić.

Zahvalio je brojnim azijskim i afričkim zemljama koje su razumele o čemu je reč.

"Hvala i Alžiru i Maroku, ali hvala i Nigeriji kao najvećoj afričkoj zemlji po broju stanovnika. Hvala i Namibiji i Angoli i Keniji, hvala Kongu i Demokratskoj Republici Kongo. Hvala i Ugandi i Centralnoafričkoj Republici i Ekvatorijalnoj Gvineji i Eritreji, Esvatiniju, hvala i Beninu i Gabonu, Gani i Gvineji, hvala Maliju koji je glasao protiv čak, dakle hvala Sao Tome i Principeu koji je glasao protiv, hvala Sudanu i Južnom Sudanu, hvala Etiopiji koja je bila uzdržana, hvala Mauricijusu, mislim i Madagaskaru da je bio uzdržan", rekao je Vučić. Zahvalio se i Karibima, Kubi, državama Sveti Kits i Nevis, Sveta Lucija, Sveti Vinsent i Grenadini, Dominici i Dominikanskoj Republici, koje su bile uzdržane, Jamajki i Barbadosu, Meksiku, Brazilu, Hondurasu, kao Nikaragvi.

"Prva, druga i treća zemlja po veličini Centralne Amerike nisu bili protiv nas - Meksiko, Honduras, Nikaragva. Protiv nas su bili samo Salvador i Kostarika u tom delu...", naveo je Vučić.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Maja

24.05.2024 14:10

Za svoj narod Vučić je uvek tu.

Veljko M

24.05.2024 14:11

Sa nestrpljenje građani očekuju obraćanje Vučića.

Mica

24.05.2024 14:11

Veceras svi uz male ekrane da cujemo Kako je bilo u Njujorku!

Da

24.05.2024 14:13

Gradjani Srbije znaju pravu istinu!