SRBIJA POKAZALA KAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU, SVET I MEĐUNARODNO PRAVO! Brnabić: Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju!

Autor:

Vesti

24.05.2024

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

SRBIJA POKAZALA KAKO SE BORI ZA SVOJU ZEMLJU, SVET I MEĐUNARODNO PRAVO! Brnabić: Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić izjavila je danas, govoreći o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, da je Srbija pokazala kako se bori za svoje interese, svet i međunarodno pravo.

Brnabić je za RTS istakla da se rezultat glasanja o rezoluciji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN) poklapa sa diplomatskim aktivnostima Srbije.

"Nismo želeli da dozvolimo da se stigmatizuje naš narod. Više od dve trećine sveta nije glasalo za rezoluciju", istakla je predsednica parlamenta.

Navela je da i one zemlje koje su bile uzdržane predstavljaju jasan glas da nisu bile za rezoluciju.

"Ovo je veliki rezultat rada predsednika i naše diplomatije. Srbija je pokazala kako se bori za svoje interese, svet i principe međunarodnog prava", ukazala je Ana Brnabić.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je juče rezoluciju o Srebrenici sa 84 glasa za, 19 protiv i 68 uzdržanih glasova.

Za rezoluciju je bilo više uzdržanih i država koje su glasale protiv, ukupno, nego što ih je bilo za, odnosno za rezoluciju o Srebrenici glasalo je samo 43 odsto zemalja članica, dok je čak 57 odsto bilo protiv ili uzdržano.

Vučić: Hteli su da nas obeleže, ali nije im pošlo za rukom

- Kao što znate, nikada se nije desilo u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da glasanje o pitanju genocida nije doneto jednoglasno.

Ovo se dešava po prvi put. Zato što su neki ljudi hteli da iskoriste svoju veliku političku moć da ispolitizuju ovu važnu temu i to su i učinili.

Rezultat je sledeći: 84 zemlje su glasale za rezoluciju, a 87 zemalja, koje su bile prisutne, nisu glasale za. U bilo kom parlamentu u svetu ovakav dokument ne bi bio usvojen. Ovo je jedino mesto na svetu gde je to usvojeno.

Oni koji su želeli da unize srpski narod nisu uspeli i nikada neće uspeti. Hteli su da nas obeleže, ali nije im pošlo za rukom i nikada neće.

Ponosan sam što sam danas imao priliku da branim pravo male zemlje, da govorim javno i glasno protiv onih veoma moćnih, ne vređajući nikoga.

Ovo je sada iza nas, radićemo i daćemo svoj doprinos očuvanju mira.

Na kraju, želeo bih da se zahvalim svima koji nisu glasali za ovu rezoluciju, ali i onima koji su glasali za, otvorili su nam oči.

Posebno se zahvaljujem srpskom narodu, koji se ujedinio kao nikada do sada.

Veoma sam ponosan što sam imao priliku da predstavljam zemlju hrabrih - istakao je Vučić.

BONUS VIDEO

Živeće srpski narod, živeće Srbija!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Kata

24.05.2024 09:44

Nikada nismo bili genocidan narod i nećemo nikome dozvoliti da nam stave taj žig. Lavovska borba Srbije.

Ana

24.05.2024 10:09

Vucic se sa ponosom i dostojanstveno borio protiv rezolucije.

Nevena

24.05.2024 10:24

Užasno i grozno koliko su se obrušili na nas! Večno smo zahvalni Vučiću koji nas je lavovski odbranio i kazao istinu pa nek zna ceo svet šta su veliki i moćni sebi dozvolili da usvoje Rezoluciju laži i neistina.

Sasa

24.05.2024 10:25

Nismo genocidan narod, istina će se pamtiti i sa kolena na koleno prenositi.