DOVEO FIRMU U VIŠEMILIONSKU BLOKADU: Uhapšen muškarac (59) u Novom Sadu!

Autor:

Hronika

24.05.2024

14:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

A. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

DOVEO FIRMU U VIŠEMILIONSKU BLOKADU: Uhapšen muškarac (59) u Novom Sadu!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić, Hippopx

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu uhapsili su A. D. (59) iz Novog Sada zbog zloupotrebe poverenja u obavljanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

Sumnja se da je, kao odgovorno lice privrednog društva „Eco Helix”, to privredno društvo doveo u višemilionsku blokadu tako što novac koji je pozajmio od fizičkog lica nije uplatio na račun „Eco Helix”, kao i da je to fizičko lice stavio u povoljniji položaj u odnosu na ostale poverioce.

Kako se sumnja, on je sačinio dokumentaciju koja je omogućila da u izvršnom postupku, novac koji je po sudskoj presudi jedno akcionarsko društvo trebalo da uplati na račun blokiranog „Eco Helix” bude uplaćen na račun fizičkog lica koje mu je pozajmilo novac.

A. D. je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden u nadležno tužilaštvo.

Podsetimo, još jedan slučaj šokirao je javnost. Prvo osnovno javno tužilaštvo u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova odredilo je zadržavanje trajanju od 48 sati prema advokatu I.B.I. (35) i S.P. (32 godine) zbog postojanja sumnje da su u periodu od oktobra 2023. godine do aprila 2024. godine prevarili troje ruskih državljana.

Kako je saopšteno iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, osumnjičeni su u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica doveli u zabludu oštećenog da mogu da obezbede prijem u državljanstvo Republike Srbije, tri ruska državljanina koji su deponovali iznos od 200.000 evra u advokatskoj kancelariji osumnjičene.

Kako u ugovorenom roku pomenuti ruski državljani nisu stekli državljanstvo Republike Srbije, niti je novac vraćen postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično delo Prevara iz čl. 208 st. 4 u vezi st. 1 Krivičnog zakonika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading