SKANDALOZNA ODLUKA NATO NA GODIŠNJICU NJIHOVOG BOMBARDOVANJA! Takozvano Kosovo dobija status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO-a!

Autor:

Vesti

24.03.2024

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stalni upravni odbor Parlamentarne skupštine NATO-a u Estoniji je ovu odluku ciljano doneo na datum zločinačke akcije NATO pakta protiv naše zemlje.

SKANDALOZNA ODLUKA NATO NA GODIŠNJICU NJIHOVOG BOMBARDOVANJA! Takozvano Kosovo dobija status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO-a!

Foto: Tanjug/AP

Stalni upravni odbor Parlamentarne skupštine NATO-a u Estoniji doneo je odluku da podigne status lažne države Kosova na nivo pridruženog člana skupštine.

Na Fejsbuku je Driton Hiseni, šef delegacije tzv. Skupštine Kosova, saopštio da će ova odluka biti formalizovana glasanjem na prolećnom zasedanju 27. maja u Sofiji, prenosi Kosovoonline.

Novi nivo zastupljenosti Kosova u Skupštini NATO-a

Hiseni ističe da će ovo povećanje nivoa zastupljenosti omogućiti proširenje delegacije Kosova, veće angažovanje u donošenju odluka i pravo da upućuju amandmane i komentare za svaki proces i dokument koji se obrađuje u skupštini. Prethodno, ovo je trebalo da se radi preko delegacija drugih zemalja, uglavnom Albanije.

Zahvalnost članovima Upravnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a

Hiseni je izrazio zahvalnost svim članovima Upravnog odbora Parlamentarne skupštine za odluku donetu u korist lažne države Kosova, kao i predsedniku tog tela.


Stalni upravni odbor Parlamentarne skupštine NATO-a u Estoniji je ovu odluku ciljano doneo na datum zločinačke akcije NATO pakta protiv naše zemlje.

Reakcije na odluku o podizanju statusa Kosova

Ova odluka je izazvala različite reakcije u javnosti. Neki su podržali ovo povećanje nivoa zastupljenosti Kosova u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, dok su drugi izrazili negodovanje i kritikovali ovu odluku.

Stavovi zemalja članica NATO-a

Očekuje se da će stavovi zemalja članica NATO-a biti izraženi prilikom prolećnog zasedanja u Sofiji, gde će biti formalizovana odluka o podizanju statusa lažne države Kosova. S obzirom na kompleksnost političke situacije na Balkanu, ovo pitanje će sigurno izazvati žustre rasprave i pažljivo vođene pregovore.

Odluka o podizanju statusa Kosova u Parlamentarnoj skupštini NATO-a sigurno će imati dalekosežne posledice na političke odnose u regionu. Kako će se ova situacija dalje razvijati, ostaje da se vidi na prolećnom zasedanju u Sofiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
osvetnik

24.03.2024 17:40

NATO ovim postupkom porucuje Srbiji da je veliki neprijatelj i licemer. Samo neka oni rade svoj posao, Bog je taj koji ce osvetiti nase zrtve.

mumi

24.03.2024 18:04

Zlo ima vise lica.