VUČIĆ OTKRIVA! Bečki pregovori o Kosovu: Šta je zapravo stajalo iza svih dešavanja?

Autor:

Vesti

17.03.2024

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogrom na Kosovu i Metohiji: Sećanje na događaje iz 2004. godine

VUČIĆ OTKRIVA! Bečki pregovori o Kosovu: Šta je zapravo stajalo iza svih dešavanja?

Foto: Printscreen/RTS


Dana 17. marta 2004. godine, dogodio se pogrom na Kosovu i Metohiji, a povodom obeležavanja ovog tužnog događaja, predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti u Narodnom pozorištu u Beogradu. On je istakao značaj Bečkih pregovora koji su usledili nakon ovih događaja, naglašavajući da su neki političari bili zainteresovani za odugovlačenje odluke o nezavisnosti Kosova kako bi to iskoristili za političke svrhe.

Organizovana akcija protiv Srba na Kosovu i Metohiji

Predsednik Vučić je naglasio da događaji iz 2004. godine nisu bili spontani izlivi besa, već dobro organizovana i pripremljena akcija. Istakao je da su ti događaji imali za cilj da dovedu do Ahtisarijevog plana, Bečkih pregovora i konačne nezavisnosti Kosova od strane zapadnih moćnika. Ovo naglašava ozbiljnost i dubinu političkih igara koje su u tom trenutku bile prisutne na međunarodnoj sceni.

- Neki odavde su ih molili da odlože tu odluku kako bi pobedili na izborima. Sve što se događalo 2004. godine imalo je samo jedan cilj. To je bila organizovana i pripremljena akcija. Nije to bio gnev i bes divnih ljudi koji su videli nepravdu. Ne, sve je bilo dobro pripremljeno i organizovano, da bi posle toga dobili Ahtisarijev plan, Bečke pregovore, i punu nezavisnost - podseća Vučić.



Molbe za odloženje odluke o nezavisnosti

Jedan od zanimljivijih detalja koji je Vučić istakao jeste da su neki političari sa ovih prostora molili zapadne moćnike da odlože odluku o nezavisnosti Kosova kako bi je iskoristili za svoje političke ambicije. Ovo otkriva složenost političke situacije i međusobne odnose koji su postojali u tom periodu.

Značaj sećanja na 17. mart 2004. godine

Sećanje na Pogrom na Kosovu i Metohiji iz 2004. godine ima veliki značaj za srpski narod i političku istoriju. Predsednik Vučić je ovom prilikom podsetio javnost na važnost događaja koji su prethodili Bečkim pregovorima i na to kako su oni oblikovali dalji tok događaja na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (23)

Loading
Tanja

17.03.2024 19:27

Међународна заједница је више пута показала када су Срби на Косову и Метохији у питању да за њих су слепи и за њих су дупли аршини.

Sar

17.03.2024 19:36

Nikada Srbija nije potpisala nezavisnost KiM.

Zlatko

17.03.2024 19:41

Zapad želi da Srbiju vidi što manju,bez prava glasa i da živi od mrvica koje im padnu sa stola na pod-predsednik Vučić se bori protiv toga

Ena

17.03.2024 19:50

I posle 20 godina Pogrom Srba sa KiM traje. Dok je Vučić na čelu Srbija će braniti Srbe gde god oni živeli.