TRI LEKCIJE KOJIMA JE STOJAN RADENOVIĆ ZAPUŠIO USTA OPOZICIJI! Omalovažavali ga, ali on je ostao smiren i staložen

Autor:

Vesti

21.03.2024

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo predsedavanje sednicom bilo je ispunjeno političkim i životnim lekcijama za opoziciju.

TRI LEKCIJE KOJIMA JE STOJAN RADENOVIĆ ZAPUŠIO USTA OPOZICIJI! Omalovažavali ga, ali on je ostao smiren i staložen

Foto: youtube.com/printscreen

U proteklim danima, matematičar Stojan Radenović je ostavio snažan utisak na skupštinsko zasedanje na kojem je izabrana Ana Brnabić za premijerku. Njegovo predsedavanje sednicom bilo je ispunjeno političkim i životnim lekcijama za opoziciju, koja se trudila da ga omalovažava, ali je on ostao neumoljiv i staložen.

Gospodski odgovor na uvrede Marinike Tepić

Jedna od zapaženih situacija bila je konfrontacija sa Marinikom Tepić, koja je pokušala da ponizi Radenovića. Njegov odgovor je bio gospodski i smiren, ističući važnost pristojnosti u javnom diskursu.Ona je za predsedavajućeg, jednog od najvećih svetskih umova u oblasti matematike, rekla da je očekivala da će za 45 dana, od kada je konstituisan parlament, naučiti sve što treba da kaže. A evo njegovog odgovora:
- Pazite da vam kažem, ovde ima dosta uspešnih ljudi, mladih, zašto bih se osećao loše? Ja bih se bolje osećao kad bi ovde dominirala pristojnost.


Poziv opoziciji da sagleda put Srbije

Radenović je takođe uputio poziv opoziciji da sagleda put kojim ide Srbija i da razmotri ko je za to zaslužan. Kroz citat Nikole Tesle, istakao je važnost rada i napora, te apelovao na opoziciju da se odazove i učestvuje u razgovorima.
- Vizionari rade stvari koje ostali ne mogu da vide. Moj apel opoziciji je više prijateljski i roditeljski, da se odazivate i idete na razgovore s predsednikom. To što vam on kaže možda nećete odmah moći da vidite, ali kako bude prolazilo vreme, videćete. Ja isto priznajem da i ja posle izvesnog vremena shvatim - rekao je Radenović.

Citirajući Nikolu Teslu, profesor je kazao da je čovek stvoren da radi i da se muči:

- Ja zameram opoziciji i apelujem na njih. Oni izbegavaju da odu na razgovor s predsednikom kada je reč o predlogu mandatara. Mislim da bi trebalo da odu na razgovor i to važi i za mladog kolegu Aleksića, koji je sad iznosio samo negativne stvari. Meni su Ana Brnabić i Aleksandar Vučić dozvolili da ih podržim, zato sam im zahvalan. Većina ljudi na planeti su obični, oni rade normalne stvari, talentovani, rade stvari koje obični ne mogu, a vizionari, kao naš predsednik Vučić, rade stvari koje ostali ne mogu da vide.

Ispravno posavetovanje lideru SSP

U jednom trenutku, Radenović je ispravno posavetovao lidera SSP, Dragana Đilasa, da je bolje da sada ne govori, pružajući mu besplatnu lekciju o taktici i komunikaciji.
- Nemojte, procenjujem da je za vas bolje da sada ne govorite. I za vas i vašu stranku.

Stojan Radenović je ne samo predstavio političkoj sceni Srbije lekcije, već je demonstrirao i veštinu diplomatskog komuniciranja i održavanja prisebnosti u izazovnim situacijama.

Ostaje da se vidi da li će opozicija usvojiti ove lekcije ili će ih ignorisati, ali je jasno da je Stojan Radenović ostavio snažan utisak na političku scenu Srbije.

(Alo)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Beogradjanka

21.03.2024 18:17

U ove gluposti niko više ne veruje.