STIGAO IZVEŠTAJ O SMRTI BEBE IZ SREMSKE MITROVICE: Dopis otišao pravo u Više javno tužilaštvo!

Autor:

Hronika

21.03.2024

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

STIGAO IZVEŠTAJ O SMRTI BEBE IZ SREMSKE MITROVICE: Dopis otišao pravo u Više javno tužilaštvo!

Foto: shutterstock, Google Maps

Povodom interesovanja javnosti u vezi sa postupanjem i ponašanjem zdravstvenih radnika prema porodilji M.M u Opštoj bolnici Sremska MitrovicaMinistarstvo zdravlja saopštava sledeće:

- Rešenjem ministarke zdravlja Danice Grujičić imenovana je Komisija za vanrednu spoljnu proveru kvaliteta stručnog rada nad radom zdravstvenih radnika Opšte bolnice Sremska Mitrovica, a u vezi stručnog postupanja i ponašanja prema porodilji M. M - navodi se u saopštenju i dodaje:

- Imenovana Komisija je 4.03.2024. godine sačinila Izveštaj o vanrednoj spoljnoj proveri kvaliteta stručnog rada koji je 06.03.2024. godine dostavljen ministarki zdravlja i u kojem je sadržan zaključak nadzornika sa mišljenjem o posledici po zdravlje pacijenta sa Predlogom mera za otklanjanje uočenih nedostataka. Izveštaj Komisije je dostavljen i Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

S obzirom da Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici u predmetnom slučaju vodi istražni postupak protiv okrivljenog lekara M.M, zbog sumnje da je učinjeno krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi u vezi sa krivičnim delom nesavesno pružanje lekarske pomoći na štetu oštećene M.M, i da je proširena Istraga i u vezi postupaka koji su doveli do posledica po oštećenu J.I, ne mogu se saopštavati informacije sadržane u Izveštaju Komisije zbog ugrožavanja, odnosno ometanja vođenja istražnog postupka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading