"DOK STE VI VODILI ZDRAVSTVO, PACIJENTI NISU NI MOGLI DA SE LEČE"! Evo koje reči su zabolele opoziciju kada su počeli da lome poslaničke klube - VREĐAJU I ONKOLOŠKE BOLESNIKE!

Autor:

Vesti

20.03.2024

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije ušla je u treći dan i nije mogla da prođe bez nereda opozicije.

"DOK STE VI VODILI ZDRAVSTVO, PACIJENTI NISU NI MOGLI DA SE LEČE"! Evo koje reči su zabolele opoziciju kada su počeli da lome poslaničke klube - VREĐAJU I ONKOLOŠKE BOLESNIKE!

Foto: RTS

Skupština Srbije

Poslanici Stranke slobode i pravde udarali su u skupštinske klupe dok je govorio poslanik Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Polemiku je pokrenuo poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović koji je rekao da treba da se "stigmatizuje i obeleži kao vrhunac stida da neko natera ženu od kancera da ide na mitinge da bi dobila terapiju", a na to je odmah reagovao Lončar.

- Gospodine Stefanoviću, mislio sam do sada da postoje neke granice  u politici i da one ne bi trebalo da se pređu vezano za pacijente koji se bore za život. Međutim, vidim da vama to ništa nije sveto i da to koristite. Pretpostavljam to je krajnja nemoć, ali to je vaš izbor da pominjete bez ikakvog dokaza da se neko ucenjuje da ide na miting da bi dobio terapiju. To samo govori o vama, a ne o nečemu drugom - rekao je Lončar.

Opozicioni poslanici su, dok je govorio Lončar, udarali u klupe, a Lončar je nastavio:

- Znam da vam ne prija ovo što pričam, ali moram da vas podsetim dok ste vi vodili zdravstvo, pacijenti nisu mogli ni da se leče, nije bilo aparata za zračenje, ni lekova sa kojim su mogli da se leče, ni ljudskih uslova gde bi mogli da leže. To je istina, i to svi znaju. Naravno da vam ovo ne prija da čujete, možete da lupate koliko god hoćete, ali to građani znaju i tako će vam građani i vratiti, a vi nastavite tako da se ponašate - poručio je Lončar.

Na isto se oglasila i doc.dr Marija Zdravković, vd direktora KBC "Bežanijska kosa", koja je rekla da je sramota i da su izjave direktno vređanje bolesnika, a istog mišljenja bila je i poslanica SPS Slavica Đukić Dejanović.

BONUS VIDEO


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading