Vučić: Različite grupe deluju sinhronizovano sa ciljem vraćanja bivšeg režima

Autor:

Vesti

02.03.2024

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imate one koji bi, kako kaže, priznali tzv. Kosovo i uveli sankcije protiv Rusije i to više ne kriju. Srbija i srpski narod ne prihvataju da budu marioneta, rekao je predsednik.

Vučić: Različite grupe deluju sinhronizovano sa ciljem vraćanja bivšeg režima

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da na Srbiju vrše pritisak različite grupe koje deluju sinhronizovano, a koje, kako je rekao, žele vraćanje starog "marionetskog" režima sa kojim mogu da upravljaju.

Vučić je podsetio na izjave da će Srbija trpeti posledice zbog toga što se nije priključila sankcijama protiv Rusije.

- Tu dolazimo do ovoga što je važno, što ste mogli da vidite poslednjih dana. Oni u stvari žele vraćanje starog režima, marionetskog režima kojim su upravljali kao sa pudlicama ili kao sa lutkama u pozorištu kojima mogu da im kažu bilo šta i oni će sve da prihvate - rekao je Vučić u obraćanju.

Kako kaže, ako se analizira, vidi se da politički faktori koje neko želi da vidi na vlasti se ponašaju na taj način.

- Dovoljno je samo pogledati kada Ana Brnabić odgovori nekom od nemačkih zvaničnika poštujući slobodu, suverenitet naše zemlje i bude potpuno u pravu na ponos svakog građanina ove zemlje što Srbija sme i može tako da se ponaša, pojavljuju nam se odmah domaći političari koji kažu - sramno je takvo ponašanje, bolje je da im se sakrijemo pod skut i da im ljubimo cipele - rekao je Vučić.

Imate one koji bi, kako kaže, priznali tzv. Kosovo i uveli sankcije protiv Rusije i to više ne kriju. Srbija i srpski narod ne prihvataju da budu marioneta i upravo, kaže Vučić, pritisci postaju sve veći, a oni se sprovode preko institucija, organizacija, agencija, političara domaćih i regionalnih, međunarodnih, kao i preko medija i nevladinih organizacija.

- Ti mediji imaju sledeći zadatak, to je stalna kriminalizacija rukovodstva Srbije, to je dehumanizacija Srbije i to je stvaranje opšte loše atmosfere - rekao je Vučić.

Kao primer naveo je naslovnu stranu medija u okviru Junajted grupe gde piše da "Vučićev saradnik očitava brojila u Srbiji", a da on ni ne zna ko je taj čovek.

- Niti sam ikad čuo za njegovu firmu, a onda se ispostavilo da je on moj saradnik, a to ide na naslovnu stranu... Dehumanizacija. Vučićev otac nije Vučićev otac, sin mu nije sin, majka mu je laka žena koja sa Albancima pravi decu, pa je čak i njega tako napravila i tako dalje i tako dalje, do opšte atmosfere u kojoj ti ljudi, ne kažem da veruju u to što pričaju, ali posle bezbroj ponavljanja, izgleda da su poverovali u to - rekao je Vučić. Kako kaže, na isti način se ponaša i civilno društvo.

- Stalna demonizacija Srbije zbog tobože nedemokratskih odnosno autokratskih tendencija. Kada o tome govorim, imate podelu na dva dela - izbori nedemokratski bez ijednog dokaza, a drugo je tobože loše stanje u medijima, jer će kao i na političkoj sceni stanje biti dobro tek kada se postave snage koje će u potpunosti da im služe po sva ova tri cilja - rekao je, između ostalog, Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Ena

02.03.2024 13:02

Zapadnim silama je potrebna vlast koja će prihvatiti sve što oni traže od Srbije, ali narod to nikad neće dozvoliti.

Ivan

02.03.2024 14:20

Zapadnim silama je potreban neko na koga mogu da utiču i koga mogu da kontrolišu, a to nije Vučić.

Sara

02.03.2024 14:27

Njima je jedini cilj da dodju na vlast I ostvare svoje licne interese.

Mila

02.03.2024 14:31

Zapadne sile vape da opozicija dodje na vlast pa da im glume marionete i manipulisu sa njima zato im Vucic smeta jel ima stav, jak je i stabilan