GOSPOĐI RADI TAKSIMETAR, TO NIJE UMETNOST: Mirjana Bobić Mojsilović OCRNILA Marinu Abramović, pa u sve UMEŠALA i Konstraktu!

Autor:

Zabava

02.03.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slavna književnica iznela svoj stav o stanju umetnosti u današnjem svetu!

GOSPOĐI RADI TAKSIMETAR, TO NIJE UMETNOST: Mirjana Bobić Mojsilović OCRNILA Marinu Abramović, pa u sve UMEŠALA i Konstraktu!

Foto: Jakov Simović, RTS, Justin Ng / Avalon / Profimedia

Poznata novinarka i književnica Mirjana Bobić Mojsilović nedavno je prokomentarisala stanje u svetu umetnosti, kako u inostranstvu, tako i kod nas, pa otkrila šta joj se ne dopada kod pojedinih umetnica i muzičkig izvođača. Između ostalog, osvrnula se i na umetnicu Marinu Abramović, ali i pevačice Anu Đurić Konstraktu, Lejdi Gagu i Dožu Ket.

Republika

Foto: LCF MEDIA

Mirjana Bobić Mojsilović

- Neko će reći da je kreativno ono, kako se zove, Doža Ket ili Lejdi Gaga ili Marina Abramović, ja u tome vidim nešto sasvim drugo. Vidim razaranje ideje o lepom, plemenitom i uzvišenom, na kome počiva ne samo estetika, nego i etika ove civilizacije - započela je Mirjana, pa nastavila:

Republika

Foto: Justin Ng / Avalon / Profimedia

Marina Abramović

- Za mene Marina nije umetnost, ja mislim da je to jedna apsolutno užasavajuća propaganda, da je njen rad "Umetnik je prisutan", koji je vrlo šarmantno i cinično obradila i Konstrakta u onoj pesmi "Umetnica mora biti zdrava", njen rad je bio totalno cin projekat za kontrolu uma, da vidimo šta sad možemo da uradimo 30 godina posle, ono, "mind control" (kontrole uma) MK altra programa. Sad je dobila (Marina) od koga? Od Gugenhajma. Znači od Rokfelera, Rotšilda i od Soroša pet miliona ili 12 miliona nečega, da sedi i da 100.000 ljudi prođe pored nje i da padaju u trans, a gospođi samo ovako radi taksimetar koliko je love zaradila - dodala je ona u jednom podkastu.

Republika

Foto: ST/Dragan Kadić

Konstrakta

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
Душан

02.03.2024 16:57

Браво!!!

Odgovori 19 1
Anna

02.03.2024 17:19

Mojsilovićka nije slavna književnica,bar za mene.Nisam nista njeno pročitala ,ne privlači me,a ona mi deluje arogantno svojim ponašanjem i izjavama.Možda je u pravu za Marina Abramović,ali mi se njen bahati stav bez trunke poštovanja ne dopada.

Odgovori 8 23
Jelena

03.03.2024 12:10

@Anna - Mojsilovicka je nas ponos! Obrazovanje, kultura, moral, duhovnost....sve sto jedna Srpkinja mora da poseduje!!

Odgovori 19 5
Konstraktor

02.03.2024 20:12

Ono kad se češljaš gde te ne svrbi.