SUTRA KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADA BEOGRADA: Evo šta je na dnevnom redu!

Autor:

Vesti

29.02.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom, najstariji prisutni kandidat za odbornika će predsedavati sednicom.

SUTRA KONSTITUTIVNA SEDNICA GRADA BEOGRADA: Evo šta je na dnevnom redu!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda, Aleksandar Šapić, najavio je da je za sutra zakazana konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda. Na ovoj sednici, biće razmatrani ključni elementi za formiranje Skupštine, kao što su izbor verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata, potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine, postavljenje sekretara i zamenika sekretara, kao i Predlog rešenja o izboru članova administrativno-mandatne komisije Skupštine grada.

Do izbora predsednika Skupštine, u skladu sa Poslovnikom, najstariji prisutni kandidat za odbornika će predsedavati sednicom. Ovo je jedan od ključnih koraka u formiranju Skupštine grada Beograda.

Sekretarijat za informisanje Skupštine grada istakao je da je na dnevnom redu konstitutivne sednice Skupštine grada Beograda jasno definisana procedura izbora i potvrđivanja mandata odbornika, kao i ostalih ključnih pozicija unutar Skupštine. Ovaj proces odražava važnost transparentnosti i pridržavanja pravila u formiranju lokalne vlasti.

Konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda ima izuzetan značaj za dalji rad lokalne vlasti, jer se na njoj formira osnovni okvir za funkcionisanje Skupštine i donošenje odluka od velikog značaja za građane Beograda.

Očekuje se da će ova sednica privući pažnju javnosti, s obzirom na to da će biti postavljen temelj za budući rad Skupštine grada Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading