BRANIMIR NESTOROVIĆ HOĆE MESTO GRADONAČELNIKA BEOGRADA! Šapić izneo zapanjujuće ambicije poznatog doktora!

Autor:

Vesti

21.02.2024

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos činjenici da je harmonija unutar te liste bila narušena mnogo pre izbora, gospodinu Nestoroviću je data legitimitet, i zato očekujemo njegov stav u narednih deset dana, rekao je Šapić.

BRANIMIR NESTOROVIĆ HOĆE MESTO GRADONAČELNIKA BEOGRADA! Šapić izneo zapanjujuće ambicije poznatog doktora!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Antonio Ahel/ATAImages

Predsednik Privremene vlasti Grada Beograda Aleksandar Šapić, juče je saopštio da je, pred osnivačku sednicu novog Skupštine Grada Beograda, odlučeno da se produži rok za pregovore vladajuće koalicije sa listom "Mi – glas iz naroda" još deset dana.

- Tačnije, pošto je lider liste, Branimir Nestorović, preuzeo punu odgovornost za svoj tim, dato mu je vreme do 1. marta da postigne dogovor, kada je zakazan nastavak osnivačke sednice. Ovo nije bila ponižavajuća politička odluka, već dostojanstven način podizanja lestvice legitimnosti vlasti, na kojoj insistiramo - izjavio je Šapić u emisiji "Pravi ugao" na Radio-televiziji Vojvodine.

- Ukoliko se gospodin Nestorović ne složi da se pridruži nama u zajedničkom preuzimanju odgovornosti za vođenje Beograda, nećemo praviti nikakve dogovore sa bilo kim drugim sa njegove liste. Uprkos činjenici da je harmonija unutar te liste bila narušena mnogo pre izbora, gospodinu Nestoroviću je data legitimitet, i zato očekujemo njegov stav u narednih deset dana -  istakao je Šapić, prema saopštenju Grada Beograda.



Na pitanje oko mogućnosti da Nestorović nakon novih izbora traži funkciju gradonačelnika, Šapić je kazao da postoji takva mogućnost, ali da se opet dovodi u pitanje legitimitet. '

- Dolazimo onda opet do pitanja legitimiteta jer ako nije legitimno da neko ko je dobio 46, 47 odsto glasova ima gradonačelnika, kako je legitimno da to ima neko ko je dobio pet procenata na izborima i nema nikakvo iskustvo u tom poslu. Mislim da je i to možda jedan od razloga zašto oni žele da idu na sledeće izbore. Pretpostavljam da će im glavna teza biti da žele da imaju mesto gradonačelnika, bez obzira na broj glasova koju budu uzeli - rekao je Šapić. Šapić je pojasnio da, ukoliko se nov saziv Skupštine grada ne konstituiše, na funkciji ostaje stari Privremeni organ i stari odnos političkih snaga u njemu do novih izbora.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marko

21.02.2024 10:13

Smešan virus za gradonačelnika? Nemojte, molim vas.