DA LI ĆE OVO UTICATI NA ZVEZDU ILI PARTIZAN? Ako neko "padne" u EVROKUP, čeka ga POTPUNO NOVO takmičenje?!

Autor:

Sport

29.02.2024

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Piše se da je blizu dogovora...

DA LI ĆE OVO UTICATI NA ZVEZDU ILI PARTIZAN? Ako neko "padne" u EVROKUP, čeka ga POTPUNO NOVO takmičenje?!

Foto: Eurocup

FIBA Liga šampiona i Evrokup
Približavaju se novi dueli evroligaša dok se u Evrokupu bliži eliminaciona faza. Međutim, najnovija vest koja potresa evropsku košarku jeste moguće ujedinjenje Evrokupa i FIBA Lige šampiona. Prema informacijama španskog lista "Opinion De Malaga", čelnici Lige šampiona su obavestili klubove da su pregovori u poodmakloj fazi, te da je veoma blizu scenario fuzionisanja ova dva takmičenja. Ovo bi moglo značajno da promeni pejzaž evropske košarke i otvori nove mogućnosti za klubove i igrače.

Novo evropsko takmičenje?

Ova vest je izazvala veliko interesovanje u košarkaškim krugovima i navijačima širom Evrope. S obzirom na to da su pregovori u poodmakloj fazi, možemo očekivati zvaničnu potvrdu i detalje o novom takmičenju u skorijoj budućnosti.
Republika

Foto: Starsport

Zvezda - Partizan

Šta ovo znači za Zvezdu i Partizan?

Podsetimo da je sklopljen dogovor između Dubaija i čelnika Evrolige da se taj tim nađe na žrebu za Evrokup sledeće sezone, a da od "one tamo" nastupa u najelitnijem rangu evropske košarke. To već znači potencijalni problem za Crvenu zvezdu i Partizan. Oba beogradska kluba su zajedno u Evroligi uglavnom usled neigranja ruskih klubova, a pravilo je da se samo šampion AdmiralBet ABA lige nađe u njoj. Pretprošle godine to pravilo je pomoglo crno-belima, prošle crveno-belima. Ukoliko se dogodi da se neko od večitih slučajno nađe u Evrokupu, čekaće ga potencijalno potpuno novo takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading