VUČIĆ SE SASTAO SA JEDNIM OD NAJZNAČAJNIJIH NEMAČKIH POLITIČARA! U fokusu ekonomska saradnja i regionalna stabilnost i bezbednost! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je u Minhenu gde se održava Minhenska bezbednosna konferencija.

VUČIĆ SE SASTAO SA JEDNIM OD NAJZNAČAJNIJIH NEMAČKIH POLITIČARA! U fokusu ekonomska saradnja i regionalna stabilnost i bezbednost! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/buducnostsrbijeav/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsedavajućim CDU Fridrihom Mercom i zamenikom šefa poslaničke grupe Unije CDU/CSU u Bundestagu za pitanja spolјne politike i odbrane, zamenikom člana odbora za spolјnu politiku, EU i odbranu, i izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi Unije za Zapadni Balkan Johanom Vadefulom.

Izuzetno dobar susret sa jednim od najznačajnijih političara Nemačke i liderom najveće nemačke partije Fridrihom Mercom i njegovim stranačkim kolegom Johanom Vadefulom sa kojima sam razmenio mišljenja o nizu ključnih tema, uključujući regionalnu stabilnost, bezbednost i dinamiku razvoja unutar Evropske unije, ali i Zapadnog Balkana.


Istakao sam zajednički interes u rešavanju složenih geopolitičkih izazova današnjice i ponovio da Srbija ostaje ozbiljan, odgovoran i pouzdan partner koji dosledno daje svoj doprinos stabilizaciji prilika, čime se pozicionirala kao ključni akter u regionu.

Posebno smo razgovarali o ekonomskoj saradnji između Srbije i Nemačke i procesu evrointegracija. Zahvalio sam na kontinuiranoj podršci Nemačke procesu pridruživanja Srbije EU i istakao značaj daljeg jačanja naših ekonomskih i političkih veza i partnerskih odnosa, koji doprinose opštoj stabilnosti i u širem evropskom kontekstu
- napisao je predsednik Aleksandar Vučić na Instagramu.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (38)

Loading
Ana

17.02.2024 15:47

Vučić nastavlja da jača već dobru saradnju sa Nemačkom.

Isidor

17.02.2024 15:58

Sa Nemačkom imamo pozitivan saldo u spoljnptrgovinskoj razmeni i nastavljamo istim tempom. Preduslov svih uslova i daljeg napretka je stabilnost i bezbednost u čitavoj Evropi.

Delca

17.02.2024 16:01

Ova slika ponajbolje demantuje prozapadnu opoziciju koja tvrdi da ce Vucic biti izolovan od ostatka Evrope.

Gizmo

17.02.2024 16:02

Zelimo da postanemo punopravna clanica EU, a iskustvo nasih nemackih prijatelja ce nam dosta pomoci.