"OČEKUJEM POZIV U BRISEL U NAREDNIM DANIMA"! Vučić uputio poruku iz Brisela: Još jedna podmukla laž Kurtija! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.02.2024

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Vučić je govorio o nizu sastanaka koje je imao.

"OČEKUJEM POZIV U BRISEL U NAREDNIM DANIMA"! Vučić uputio poruku iz Brisela: Još jedna podmukla laž Kurtija! (VIDEO)

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se nakon Minhenske bezbednosne konferencije.

- EU ili nema ili ne želi da primeni mehanizme prema Prištini koja pokušava na svaki način da očisti Kosovo od Srba. Rekli smo da smo spremni da prisustvujemo svakom razgovoru. Posebno smo govorili o dinaru - rekao je predsednik nakon sastanka sa Boreljom i Lajčakom.

Predsednik je rekao da očekuje da će dobiti poziv iz Brisela u narednim danima, u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji.

- U tromesečnom tranzicionom periodu smo, oni to ne žele da odlože. Rečeno je da neće da otimaju dinare, to je još jedna podmukla laž Krutija, a kako će ljudi da ih dobijaju nema rešenja. Očekujem poziv u Brisel narednih dana i nadam se nekom rešenju. Borelj je korektan čovek, razume šta se događa ali slaba vajda što se tiče toga.

- Večeras ćemo imati još značajnije razgovore. Već 15. marta očekujem važnu posetu, Zedera Beogradu, dočekaćemo ga bratski i prijateljski, kako veliki lider zaslužuje. Imam još dobrih vesti koje ne mogu da podelim još sa vama.

- Što se Rusije tiče to uvek čujete, to je ključna tema. Suviše smo mi mali, imamo naše muke.Posle Navaljnog, to je užasno teška situacija, tragedija i loša vest za ceo svet. Užasno je kad čujete da je neko preminuo, da li iz ovog ili onog razloga. Loša vest koja doprinosi još težoj atmosferi. Mi smo i suviše mali. Niko ne želi da vidi da mi imamo drugačiji stav.

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Minhenu sa Vang Jiem, članom Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, direktorom Kancelarije Komisije za spoljne poslove CK KPK i ministrom spoljnih poslova Kine.

Vučić se prethodno, drugog dana Minhenske bezbednosne konferencije, sastao sa delegacijom američkih senatora na čelu sa senatorkom Džin Šahin, kojima je preneo veliku zabrinutost za bezbednost i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

On je sa američkim senatorima razgovarao i o bilateralnim odnosima, pitanjima regionalne stabilnosti i aktuelnoj geopolitičkoj situaciji, kao i o jačanju ekonomske saradnje i investicijama u velike projekte koje Srbija pokreće u sklopu EXPO 2027.

Predsednik Srbije je, takođe, razgovarao sa predsednikom Vlade Bavarske Markusom Zederom o investicijama i jačanju veza između Srbije i Bavarske.

U planu su i sastanci Vučića sa predsedavajućim Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Janom Borgom, visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Boreljom.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Ana

17.02.2024 14:31

Vucic uzivo sa najnovijim vestima

Nebojša

17.02.2024 14:32

Sigurno je napravio neki biznis, sa časnim, vredim i radnim Nemcima iz bavarien, samo tako nastavi.

Sale

17.02.2024 14:50

Vučić svuda iskoristi priliku, da pokaže koliko se trudi, da se nastave razgovori sa Kurtijem, kako bi se došlo do mirnog rešenja. Ceo svet to može da vidi, i da jedino iz Prištine nema volje za razgovorom, već im je jedini plan da proteraju Srbe sa KiM.

Teona

17.02.2024 15:04

Pratim ovo je vazno za nas. Samo hrabro nema odustajanja