Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goran Vesić obišao radove na nadvožnjaku na Km95+739

Autor:

Vesti

12.02.2024

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom posete, ministar Vesić razgovarao je sa kineskim rukovodstvom o napretku radova na nadvožnjaku.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije Goran Vesić obišao radove na nadvožnjaku na Km95+739

Foto: Lois

Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, obišao je danas gradilište na kome se pravi nadvožnjak na stacionaži Km95+739. Ministra je dočekalo rukovodstvo Konzorcijuma CRIC-CCCC kao glavnog Izvođača radova na pruzi Beograd - Budimpešta, deonica na teritoriji Republike Srbije.

Tokom posete, ministar Vesić razgovarao je sa kineskim rukovodstvom o napretku radova na nadvožnjaku i rekao da će Vlada Srbije nastaviti da pruža podršku i pomoć daljoj izgradnji deonice pruge Novi Sad - Subotica.

Republika

Foto: Lois

Goran Vesić

 

Nadvožnjak na Km95+739 ima ukupnu dužinu od 149,3 metara, širinu od 9,4 metra, sa širinom kolovoza od 6 metara i dve trake za saobraćaj u oba smera. Do sada je glavna konstrukcija nadvožnjaka u osnovi završena, a preostali radovi uglavnom obuhvataju hidroizolaciju kolovozne ploče, zaštitne ograde, elastoodbojne ograde, uličnu rasvetu i pristupne puteve. Kao jedan od važnih prekretnica na putu izgradnje pruge Beograd - Budimpešta, ovaj nadvožnjak će u velikoj meri ubrzati radove na pruzi i udariti čvrst temelj za puštanje pruge Beograd - Budimpešta u saobraćaj u planirano vreme.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading