KURTI IZMISLIO ATENTAT DA BI PRIKRIO PONIŽENJE KOJE JE DOŽIVEO U UN! ''Izvori'' i saradnici premijera lažne države nisu ZVANIČNO informisali ni tužioca u Prištini, greške u koracima ga odale!

Autor:

Vesti

11.02.2024

08:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni Glavni državni tužilac Besim Kelmendi, ni Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Republike Kosova (PSRK), Blerim Isufaj, nisu obavešteni o ovoj optužbi za atentat na premijera zemlje.

KURTI IZMISLIO ATENTAT DA BI PRIKRIO PONIŽENJE KOJE JE DOŽIVEO U UN! ''Izvori'' i saradnici premijera lažne države nisu ZVANIČNO informisali ni tužioca u Prištini, greške u koracima ga odale!

Foto: Profimedia

Šta se krije iza lažnog atentata?! Kurtijevi “izvori” i saradnici nisu zvanično informisali ni tužioca u Prištini niti bilo koga drugog!

Što dovoljno govori o tome da je ceo “atentat” izmišljen. A izmišljen je jer je Kurtiju trebalo nešto veliko da bi se pokušale prikriti razmere njegovog poniženja koje je doživeo u UN.

Tokom dana, Javni radio-televizijski servis Kosova (RTK), pozivajući se na bezbednosne izvore, izvestio je da je planiran atentat na premijera Aljbina Kurtija dok je boravio u Skoplju.


Međutim, ni Glavni državni tužilac Besim Kelmendi, ni Glavni tužilac Specijalnog tužilaštva Republike Kosova (PSRK), Blerim Isufaj, nisu obavešteni o ovoj optužbi za atentat na premijera zemlje.

- U ovom trenutku, u našem birou nema nikakve akcije koja se odnosi na ovu vest - rekao je glavni tužilac Besim Kelmendi za "Zakletvu pravde".

- S druge strane, nemam nikakvih informacija - rekao je glavni tužilac Isufaj.

Na osnovu Zakona o krivičnom postupku i važećih zakona, svaka policijska institucija na Kosovu, uključujući Kosovsku obaveštajnu agenciju (KIA) i Kosovsku policiju, ima obavezu da odmah i bez odlaganja obavesti državnog tužioca ako su glavni državni lideri izloženi pretnjama ili sumnjama koje ugrožavaju njihove živote.

Sam premijer Kurti govorio je o tom planu atentata, kako je izvešten, tokom dana, i rekao je da se ne oseća ugroženo. Iako, prema njegovim rečima, postojale su mnoge pretnje od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu.

- Saznao sam da postoje mnoge pretnje od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu. Ali kada sam došao iz Skoplja, nisam se osećao ugroženo, osim što sam video da je bilo mnogo policijskih snaga koje su vodile računa o ovom sastanku koji smo održali u Skoplju sa Socijaldemokratskim partijama - rekao je premijer Kurti.

Javni medij je u subotu popodne izvestio da su bezbednosne institucije pružile podatke da iz Srbije postoje pokušaji da se ubije Kurti dok je boravio u Skoplju nakon sastanka Saveta bezbednosti UN-a.

S druge strane, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije demantovalo je da je bilo pokušaja atentata i da je bezbednost premijera Kurtija bila organizovana prema utvrđenim pravilima i procenama bezbednosti.

(Oath of Justice)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Danka

11.02.2024 09:46

Проблем са Куртијем је његов патолошки ум!

Kaća

11.02.2024 09:46

Da mu je neko stvarno pretio on bi tražio zaštitu i prijavio slučaj

Milica

11.02.2024 09:47

Povukao je Kurti loše poteze i cela priča pala je u vodu

Mila

11.02.2024 09:47

Ova manipulacija atentatom samo pokazuje da Kurti nema moralne granice kada je u pitanju očuvanje svoje političke pozicije.