U AKCIJI NAPADA KURTIJEVIH SPECIJALACA UČESTVOVALI SVEČLJA I KRASNIĆI! Policija lažne države bez POVODA upala sa dugim cevima u opštinu Gora i maltretirala narod!

Autor:

Vesti

26.01.2024

15:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog naroda u opštini Gora, Kurtijev je podli plan s ciljem progona naroda koji tamo živi!

U AKCIJI NAPADA KURTIJEVIH SPECIJALACA UČESTVOVALI SVEČLJA I KRASNIĆI! Policija lažne države bez POVODA upala sa dugim cevima u opštinu Gora i maltretirala narod!

Foto: Tanjug/AP

Kosovska policija

Više desetina pripadnika Kurtijeve Kosovske policije pod punim naoružanjem upali su danas oko 13 časova bez ikakvog povoda ili obrazloženja u prostorije opštine Gora koje su izmeštene u selo Vranište gde sa dugim cevima vrše pretres i premetačinu. 

Više od 10 vozila policije sa preko 50 naoružanih specijalaca blokiralo je potpuno ulaz i izlaz iz sela ove najudaljenije opštine na Kosovu i Metohiji, saobraćaj je posle više od sat vremena normalizovan, ali se Kurtijevi naoružani specijalci i dalje nalaze u zgradi opštine Gora. 

Nema sumnje da je ovaj upad u prostorije opštine Gora izveden po direktnom nalogu Aljbina Kurtija, sa jednim jedinim ciljem - da se ona zatvori, radnici zastraše i proteraju sa radnih mesta, a potom i sa njihovog kućnog praga gde žive u miru i slozi ne dirajući nikoga. 

Maltretiranje i brutalno zastrašivanje mirnog bratskog naroda u opštini Gora, Kurtijev je podli plan s ciljem progona naroda koji tamo živi i udar na sve manjinske zajednice čija je egzistencija direktno ugrožena zbog ovakvih protivpravnih akata dirigovanih iz Prištine

Ne prođe dan da Kurti i vlasti u Prištini ne sprovedu nasilne i eskalatorne poteze na Kosovu i Metohiji sa ciljem potpune destabilizacje prilika na terenu i izazivanja podela, mržnje, zastrašivanja, dizanja tenzija i generisanja opasnih kriza jer to je jedina politika za koju Kurti i njegovi ekstremni sledbenici znaju.

Ministri unutrašnjih poslova i lokalne samouprave privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja i Eljbert Krasnići saopštili su danas da su oni predvodili akciju upada takozvane kosovske policije u selu Vranište u opštini Gora, tokom koje su pretresene prostorije opštine.

Svečlja i Krasnići su na društvenim mrežama napisali da su zatvorili "četiri paralelne opštine" u kojima su, kako tvrde nezakonito izdavani dokumenti za opštine Prizren, Suva Reka, Orahovac i Dragaš.

Krasnići je u svojoj objavi na Fejsbuku napisao da te opštine više ne rade, dok je Svečlja napisao da će na Kosovu i Metohiji postojati samo "legitimna tela".

Za Srbiju nema mesta osim njene ambasade u Prištini - napisao je Svečlja na Fejsbuku.

Podsetimo, nakon što je juče Dželjaj Svečlja nazvao Srbe, među kojima su i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i teniski broj jedan Novak Đoković, fašistima, te skinuo bilbord na kome su istaknuti počasni građani ovog grada, Vučić se osvrnuo tokom obilaska bolnice u Vranju.

Svečlja je juče rekao da će srpski simboli na Kosovu i Metohiji biti istaknuti samo na ambasadi Srbije u Prištini, ali je Vučić odgovorio da se to nikada neće dogoditi.

Svečlja može da sanja samo srpsku amabasadu u Prištini i to su ružni snovi. Svečlji mogu da kažem da je KiM u skladu sa poveljom UN rezolucijom 1244 i ustavom naše zemlje deo teritorije Republike Srbije, tako je bilo, tako će i biti. Ta siledžijska politika uz podršku onih čiju ne sme da ima, naš narod je trpeo i gore dahije ali ne doveka. Što se nas tiče, bićemo uvek uz svoj narod, da pomažemo koliko možemo, da damo sve od sebe da sačuvamo mir od takvih tipova. Vraćam se za Beograd i pratiću dešavanja, pazite za šatore gde se skupljaju potpisi, kod njih je sve pod znakom pitanja - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading