KAKVA ŠAMARČINA PRIŠTINI NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Pogledajte šta piše ispred Kurtija (FOTO)

Autor:

Vesti

08.02.2024

21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna sednica Saveta bezbednosti UN održava se na zahtev Srbije, a glavna tema je trenutni status i situacija na Kosovu i Metohiji.

KAKVA ŠAMARČINA PRIŠTINI NA SEDNICI SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Pogledajte šta piše ispred Kurtija (FOTO)

Foto: Pink

Sednica je počela tačno u 21 čas, sa prisustvom ključnih aktera koji su imali značajnu ulogu u pitanjima koja su razmatrana.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ušao u salu sa odlučnošću koja je odražavala značaj teme koja se razmatra.

Republika

Foto: Pink

Aleksandar Vučić

 

Ispred njega je stajalo ime "Srbija", jasno pokazujući njegovu posvećenost u zaštiti teritorijalnog integriteta zemlje i rešavanju pitanja Kosova i Metohije.


Nakon toga, u salu je ušao Aljbin Kurti, čiji je jednostavan ulazak i odsustvo oznake teritorije ili države ispred njegovog imena, izazvao pažnju prisutnih.
Razmatranje trenutnog stanja

Foto: Pink

Aleksandar Vučić

 

Najpre se razmatra situacija i šta je prethodilo sazivu sednicu.

 

Vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija zakazana je na zahtev Srbije, koja je to zatražila u ponedeljak zbog situacije na KiM, a u zahtevu se, između ostalog, ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, kao i da je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

U zahtevu, predatom misiji Gvajane koja trenutno predsedava Savetom bezbednosti, navedeno je da je on u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN.

Uprkos tome što priznaje nezavisno Kosovo i što je nesumnjivo bilo pritisaka da se naš glas ne čuje na Ist Riveru, Gvajana je sednicu ipak sazvala, a nije prošao ni zahtev da zasedanje bude zatvoreno za javnost.

- Srbija je u teškoj situaciji - rekao je predsednik u sredu, ali je naglasio da će Srbija "ovako ili onako" obezbediti novac za srpski narod u pokrajini i dodao:

- Ali ja moram da govorim o tome i to ćete čuti i u mom govoru u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija neke od kvalifikacija koje ću prvi put da izgovorim, a koje se tiču stvarnih procesa koji se odigravaju na KiM i koji će svakako imati pravne konsekvence u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (33)

Loading
ZAvram

08.02.2024 21:27

Уз Председника, уз Србију, свим срцем, разумом, душом... Проклети били издајници! Угледајмо се на Руску Федерацију! Почистити шљам!

Jovana

08.02.2024 21:28

Tako i treba jer Kurti nema državu,nema ni koga on da predstavlja.

Odgovori 10 0
Slavka

08.02.2024 21:29

Šamar Kurtiju, Šamar Prištini i svima onima koji priznaju lažnu državu Kosovo.

Odgovori 10 0
Saška

08.02.2024 21:31

I treba neko Kurtija da postavi na svoje mesto da vidi da on ne predstavlja apsolutno ništa osim samog sebe i svoju mržnju koju gaji prema srbima. Ogromna podrška za Vučića!