OPET LAŽE! Nije bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom posete Skoplju! Potvrdio MUP Makedonije!

Autor:

Vesti

10.02.2024

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu, odvalio je Kurti po povratku iz Skoplja.

OPET LAŽE! Nije bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom posete Skoplju! Potvrdio MUP Makedonije!

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, posetio je Skoplje, gde je izjavio da se osećao bezbedno uprkos pretnjama koje su stizale iz "strukture sa korenima u zvaničnom Beogradu".

Međutim, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije Toni Angelovski demantovao je da je bilo pokušaja ubistva Kurtija tokom njegove posete, ističući da je bezbednost bila organizovana prema unapred utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama.

- Što se tiče bezbednosti tokom posete premijera Kurtija, ona je organizovana po unapred utvrđenim pravilima i bezbednosnim procenama - rekao je za Tanjug portparol MUP-a Toni Angelovski.      


Kurti je naglasio da uprkos brojnim pretnjama nije osećao ugroženost tokom boravka u Skoplju, ističući prisustvo velikog broja policijskih snaga koje su se brinule za njegovu bezbednost.

Kurti je slagao, a da nije trepnuo.

- Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u zvaničnom Beogradu. Upravo sam došao iz Skoplja, nisam se osećao ugroženim, ali sam video mnoge policijske snage koje su se pobrinule za sastanak u Skoplju - rekao je Kurti.

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Đurić ocenio je danas da o fijasku premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu i Metohiji, ništa više ne govori od tvrdnji o zaveri za njegovo ubistvo.

Đurić je u objavi na platformi X tu tvrdnju, koju je ranije danas izneo Kurti nazvao njegovom "najnovijom tužnom naučnofantastičnom pričim".

- Nakon što je 13 od 15 članova Saveta bezbednosti UN izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog njegovih veoma stvarnih i razornih postupaka, ima li boljeg načina da se zavrti priča nego da se neko ko maltretira, hapsi i čisti čitavu etničku grupu pretvori u žrtvu. I, naravno, za to kriviti Srbiju. Zašto ne uključiti i vanzemaljce u zaplet? Samo si zaboravio jednu stvar, Albine - možeš ponekad da lažeš neke ljude, ali ne možeš da lažeš sve ljude sve vreme -  poručio je Đurić.

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
hana

10.02.2024 17:58

Od laznog premijera, lazne drzave, laznog naroda, ne ocekuje se istina.

Nebojša

10.02.2024 18:00

Kurti nema nikakvu važnost, da bi neko hteo da ga likvidira, sve što on radi, radi po nečijem naređenju, a izvšioca naređenja, mogu da nađu koliko hoće.

Lili

10.02.2024 18:21

Naravno da je MUP potvrdio, istina uvek izađe.

Iv

10.02.2024 18:22

Kurtiju treba reći da su u laži kratke noge.