"ZBOG TERORA, SRBI NA IVICI ISTREBLJENJA"! Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN o stanju na Kosovu!

Autor:

Vesti

08.02.2024

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljanski je naglasio da privremene vlasti u Prištini sprovode teror nad Srbima u pokušaju da ostvare potpunu kontrolu nad Kosovom i Metohijom

"ZBOG TERORA, SRBI NA IVICI ISTREBLJENJA"! Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN o stanju na Kosovu!

Foto: www.profimedia.rs

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama Dmitrij Poljanski, izneo je uporednu analizu situacije na Kosovu i Metohiji sa situacijom u Gazi. Poljanski je istakao da problemi na Kosovu dostižu takve razmere da srpsko stanovništvo na toj teritoriji svedoči direktnoj pretnji po svoj opstanak.

On je naglasio da privremene vlasti u Prištini sprovode teror nad Srbima u pokušaju da ostvare potpunu kontrolu nad Kosovom i Metohijom i da proteraju sve nealbansko stanovništvo.

- Problem je dostigao takve razmere da je srpsko stanovništvo pokrajine Kosovo sada svedoči direktnoj pretnji po opstanak - rekao je on.


Poljanski je naglasio da situacija na Kosovu i Metohiji predstavlja ozbiljan izazov za međunarodnu zajednicu, posebno zbog pretnje koju predstavlja za srpsko stanovništvo. Istakao je da su privremene vlasti u Prištini preduzele mere koje direktno ugrožavaju život i bezbednost Srba na Kosovu, te da je neophodno hitno delovati kako bi se zaustavilo nasilje i teror nad nealbanskim stanovništvom.

Podsećamo, večeras se održava sednica Saveta bezbednosti UN na zahtev Srbije zbog stanja na Kosovu.

Predsednik Aleksandar Vučić branio je pred SB UN interese Srbije i Kosova kao njenog dela i tom prilikom je privremene kosovske institucije na čelu sa Aljbinom Kurtijem optužio za progon što se tretira kao zločin protiv čovečnosti.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading