VUČIĆ VEČERAS BIJE BITKU ZA SRBIJU I KOSOVO! Predsednik stigao u Njujork na sednicu SB UN!

Autor:

Vesti

08.02.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U zahtevu se ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, te da je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

VUČIĆ VEČERAS BIJE BITKU ZA SRBIJU I KOSOVO! Predsednik stigao u Njujork na sednicu SB UN!

Foto: PINK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, doputovao je u Njujork gde će večeras biti održana vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ova sednica je zakazana na zahtev Srbije, koja je isti uputila u ponedeljak zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

U zahtevu se ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, te da je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

U zahtevu, u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da je on u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN (Provisional Rules of Procedure of the Security Council (S/96/Rev.7).

U dokumentu se kaže i da je na toj teritoriji, koja se u skladu sa Poveljom UN, drugim pravilima međunarodnog prava i Rezolucijom Saveta bezbednosti UN (1244) nalazi u sastavu Republike Srbije, a na kojoj je uspostavljena međunarodna uprava Ujedinjenih nacija, u toku kulminacija dugotrajnih i dobro isplaniranih i sistematskih akcija tzv. rukovodstva kosovskih Albanaca, kojom se Srbi namerno podvrgavaju nepodnošljivim životnim uslovima.

- Radi se o nelegalnoj odluci Privremenih institucija samouprave u Prištini o ukidanju prometa srpske valute dinara na prostoru Kosova i Metohije, koja predstavlja kontinuitet mera brutalnog fizičkog i institucionalnog nasilja nad Srbima od strane Privremenih institucija samouprave u Prištini, a čiji je suštinski cilj potpuno etničko čišćenje i nestanak srpske populacije sa tog prostora - što je trenutno u toku - navodi se u dokumentu.

Ističe se da razornost pomenutih dugotrajnih mera represije tzv. rukovodstva kosovskih Albanaca, u okviru kojih nelegalno ukidanje srpske valute dinar predstavlja najsveobuhvatniji postupak u namernom podvrgavanju Srba nepodnošljivim životnim uslovima, upečatljivo ilustruje podatak da je više od 14 odsto Srba već napustilo prostor Kosova i Metohije samo za proteklih godinu dana.

Bonus video



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (47)

Loading
Ena

08.02.2024 19:31

Vučić će večeras sasuti istinu celom svetu u lice. Nadamo se da će Savet Bezbednosti podržati Srbe koji su najugroženiji na KiM.

Danica

08.02.2024 19:38

Predsednik se bori za Srbiju i za nas narod na KiM. Sve pohvale.

Jelka

08.02.2024 19:39

Podrska nasem predsedniku! 🇷🇸💪

Zlaja

08.02.2024 19:42

Predsednik Srbije večeras upoznaje UN i svetsku javnost o teroru Kurtijeve vlade nad Srbima