NEZNALICE POKUŠAVAJU DA MU SOLE PAMET!Vučić pod žestokim pritiskom dela opozicije: Ne budi kukavica, uvedi sankcije Rusiji!

Autor:

Vesti

03.02.2024

11:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grbović je istakao da politička obaveza onih koji žele da upravljaju Srbijom jeste donošenje odluka koje možda nisu popularne, čime je jasno stavio do znanja da smatra da je vlast preduzimala kukavičke poteze.

NEZNALICE POKUŠAVAJU DA MU SOLE PAMET!Vučić pod žestokim pritiskom dela opozicije: Ne budi kukavica, uvedi sankcije Rusiji!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, suočava se sa izazovima vezanim za ponašanje Aljbina Kurtija i pritiske Zapada da prizna nezavisnost Kosova.
 

Uz to, aktivirali su se i zahtevi za uvođenje sankcija Rusiji od strane "Srbija protiv nasilja", čime se dodatno komplikuje politička situacija u zemlji.

Pavle Grbović, član liste "Srbija protiv nasilja", istakao je da je Srbija propustila priliku pre godinu i po dana da uvede sankcije Rusiji, naglašavajući da je to bilo neophodno za dobrobit zemlje. Njegove reči ukazuju na ozbiljnu političku raspravu o spoljnopolitičkim potezima Srbije i izazivaju dodatnu pažnju javnosti.

 

 


Kritike na račun vlasti i pritisak za uvođenje sankcija Rusiji

 

 


Grbović je istakao da politička obaveza onih koji žele da upravljaju Srbijom jeste donošenje odluka koje možda nisu popularne, čime je jasno stavio do znanja da smatra da je vlast preduzimala kukavičke poteze. Njegove tvrdnje o mogućem "balkanskom Belorusiji" dodatno podstiču debatu o spoljnopolitičkim odlukama zemlje.

Situacija postaje sve kompleksnija sa dodatnim pritiscima i zahtevima, a reakcije javnosti na ove političke događaje sigurno će uticati na dalji tok događaja u Srbiji.

Podsetimo, Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će Srbija zbog najnovijih događaja na KiM zahtevati održavanje sednice Saveta bezbednosti UN i navela da opozicija i opozicioni mediji u Srbiji za situaciju okrivljuju predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a aboliraju premijera privremenih prištinskih intitucija Aljbina Kurtija, kome je glavni cilj etničko čišćenje KiM.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Danka

03.02.2024 11:14

Они би то одмах урадили, сви знамо.

Ena

03.02.2024 11:18

Opozicija bi sve uradila da se dodvori zapadu. Dok je Vučić na čelu Srbija neće uvesti sankcije prijateljskoj Rusiji.

Александра

03.02.2024 11:58

Председник сигурно неће послушати опозицију, јер опозиција може само да паметује, све на штету Србије.

Tane

03.02.2024 12:51

Na njihovu ogromnu žalost još nema ni sankcija Rusiji a još manje priznavanja Kosova.