"SRBIJA ĆE IZAĆI SA ČINJENICAMA, ALI TAMO ĆE GOVORITI I KURTI"! Drecun o očekivanjima od sednice SB UN!

Autor:

Vesti

08.02.2024

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pitanje da li će ova sedanica doneti rezultate i da li će javno sučeljavanje međunarodne zajednice podstaći oštrije reakcije prema Prištini, rekao je Drecun.

"SRBIJA ĆE IZAĆI SA ČINJENICAMA, ALI TAMO ĆE GOVORITI I KURTI"! Drecun o očekivanjima od sednice SB UN!

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, doputovao je u Njujork gde će večeras biti održana vanredna sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Ova sednica je zakazana na zahtev Srbije, koja je isti uputila u ponedeljak zbog situacije na Kosovu i Metohiji.

U zahtevu se ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti sa Poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244, te da je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

Predsednik Skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun u specijalnoj emisiji TV Pink kaže da je bitno da je sednica SB otvorena za javnost.

- Pitanje je šta će se sve čuti, naša strana će izaći sa činjenicama. Više me zanima šta će čuti od druge strane. Tamo će biti i Kurti i Gervala, verujem da će i njima biti omogućeno da govore - istakao je Drecun.

Kako je dodao, pitanje da li će ova sedanica doneti rezultate i da li će javno sučeljavanje međunarodne zajednice podstaći oštrije reakcije prema Prištini.

- Mislim da do toga neće doći, da Priština neće promentiti ponašanje - istakao je Drecun.

Nekadašnji predsenik Izvršnog veća na KiM Zoran Anđelković kaže da brzo zakazivanje sednice pokazuje želju velikih sila da se o ovoj temi raspravlja u Savetu bezbednosti.

U zahtevu Srbije da se zakaže sednica, u koji je Tanjug imao uvid, navodi se da je on u skladu sa članom 35 Povelje Ujedinjenih nacija i članom 3 Privremenog poslovnika Saveta bezbednosti UN (Provisional Rules of Procedure of the Security Council (S/96/Rev.7).

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading