OBAVESTIĆU RUSIJU, KINU, EVROPSKU UNIJU! Predsednik Vučić će uputiti pismo o događajima na Kosovu i Metohiji!

Autor:

Vesti

02.02.2024

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić govori o situaciji na Kosovu i Metohiji.

OBAVESTIĆU RUSIJU, KINU, EVROPSKU UNIJU! Predsednik Vučić će uputiti pismo o događajima na Kosovu i Metohiji!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas tokom obraćanja naciji da će Srbija tražiti hitnu sednicu Savetna bezbednosti Ujedinjenih nacija zbog nasilja koje Aljbin Kurti sprovodi nad našim narodom na Kosovu i Metohiju.

- Završio sam pisanje pisama koja imaju istovetnu strukturu o događajima na KiM i svako je personalizovano, lično sam ih pisao i u ponedeljak će ih dobiti svi predstavnici država članica EU, dobiće predstavnici institucija EU i predsednici i premijeri svih članica država saveta bezbednosti uključujući i Rusiju i Kinu koje smo u internim situacijama obavestili kolika je naša zabrinutost za situaciju na KiM. To je najduže i predpostavljam najteže pismo koje sam potpisao otkad se nalazim na čelu Srbije. Država Srbija podneće zahtev za održanje posebne sednice Saveta bezbednosti UN i u ponedeljak će podneti zahtev. Gvajana je predsedavajući, oni su priznali Kosovo - rekao je danas predsednik Vučić u Palati Srbija.

Predsednik Vučić je istakao i da je danas tzv. kosovska policija upala u srpske enklave u južnoj pokrajini.

- Građani Srbije, danas su pripadnici Kurtijeve policije u više sinhronizovanih akcija upadali u privremene organe Prištine, Peći, Goraždevcu i Istoku, mesto Osojane. Isto vreme su upali i u Dom zdravlja u Osojanu i zatvorili ga  - rekao je Vučić u Palati Srbija.

Kazao je da su maltretirali ljude ispred apoteka i preturali im po stvarima.

- Pošto je valjda to najveći uzrok problema sa kojima se suočavaju. Dakle, napadnute su sve srpske enklave u Metohiji i posle odluke koja nema nikakve veze, ona je samo formalna odluka takozvane Kosovske centralne banke, suštinski je to odluka Aljbina Kurtija da se ukine dinar i da se do sada najjačim udarcem zapreti progonom Srba, proterivanjem Srba sa njihovih vekovnih ognjišta - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Petra

02.02.2024 13:43

Vučić nikada neće odustati od borbe za naš narod na KiM ,a ovo što Kurti radi je čist bezobrazluk i koristi svaku priliku za napad na srbe.

Sasa

02.02.2024 13:45

Kako Kurti moze da ovoliko sve nase Srbe na KiM maltretira,postoji li neki zakon za njega ,neka sankcija!?

Kekić

02.02.2024 13:45

Vrlo je važno da svi budu upoznati o kršenju svih dogovora koji je postignut između Beograda i Prištine.

Mila

02.02.2024 13:47

Zalagace se Vucic dok neobezbedi mir nasem narodu na KiM