REČI PREDSEDNIKA SRBIJE KOJE JE ČUO CEO SVET: Ovo su termini koje je Vučić prvi put KORISTIO

Autor:

Vesti

08.02.2024

22:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Vučić oštro kritikovao Aljbina Kurtija pred SB UN

REČI PREDSEDNIKA SRBIJE KOJE JE ČUO CEO SVET: Ovo su termini koje je Vučić prvi put KORISTIO

Foto: Tanjug/STR


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izazvao je pažnju javnosti svojim oštrim obraćanjem pred Savetom bezbednosti UN, koristeći precizne pravne termine koji su od izuzetne važnosti za pravnu argumentaciju Srbije pred ovim telom.

Namerno kreiranje nepodnošljivih uslova za život

Jedan od ključnih termina koje je Vučić koristio u svom govoru bio je "namerno kreiranje nepodnošljivih uslova za život" (deliberate creation of unbearable living conditions). Ovaj termin naglašava planirano delovanje koje dovodi do nepodnošljivih uslova za život, što predstavlja važan pravni argument u kontekstu situacije na Kosovu i Metohiji.

Nepopravljiva šteta

Vučić je takođe istakao pojam "nepopravljiva šteta" (irreparable harm), naglašavajući ozbiljnost posledica koje proizilaze iz dela koje se pripisuje protivniku. Ovaj termin naglašava trajne i nepopravljive posledice koje proizilaze iz postupaka koji su predmet pravne analize.

Zločin progona kao zločin protiv čovečnosti

Takođe, predsednik je posebno istakao "zločin progona kao zločin protiv čovečnosti" (crime of persecution as a crime against humanity), naglašavajući ozbiljnost i međunarodno pravno značenje ovog pojma. Ovo je važan aspekt u njegovom govoru, ističući ozbiljnost situacije koja se analizira.

Široko rasprostranjen i sistematski napad na srpsko civilno stanovništvo kao zločin protiv čovečnosti

Konačno, Vučić je skrenuo pažnju na "široko rasprostranjen i sistematski napad na srpsko civilno stanovništvo kao zločin protiv čovečnosti" (widespread or systematic attack directed against Serbian civilian population as a crime against humanity), naglašavajući sistematski karakter napada na srpsko civilno stanovništvo.

Premijerka Ana Brnabić je nakon govora predsednika objasnila da je Vučić biranim terminima optužio Aljbina Kurtija za zločin protiv čovečnosti. Ona je istakla da je Vučić govorio o sistemskim merama Prištine sprovedenim u dužem periodu s ciljem progona Srba, naglašavajući da je reč o čistom primeru zločina protiv čovečnosti. Ovakvo korišćenje preciznih pravnih termina u međunarodnom kontekstu predstavlja važan pravni argument i dodatno naglašava ozbiljnost situacije na Kosovu i Metohiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (49)

Loading
Ivi

08.02.2024 22:31

Uvek uz presednika...

Dragana

08.02.2024 22:31

Jasna poruka: Kurtija treba sprečiti da se iživljava nad Srbima sa KiM.

Olgica

08.02.2024 22:31

Bravo za predsednika ovako se bori za svoj narod za svoju zemlju!! Svi smo uz vas uspecemo u svemu!!

Tanja

08.02.2024 22:32

Predsednik Vučić je još jednom pokazao da je izuzetan političar i i lider koji se zalaže da pomogne napaćenom narodu na Kosovu i Metohiji i da svet sazna sve o Kurtijevom zločinu nad njima.