"KURTI RADI ZA ZAPAD POSAO NA TERENU, ALI SAD POVLAČI POTEZE KOJI NISU DOGOVORENI"! Garić pred sednicu SB UN, kaže da je premijer takozvanog Kosova izneverio saveznike!

Autor:

Vesti

08.02.2024

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik portala kosovo-online Miloš Garić u specijalnoj emisiji TV Pink pred obraćanje Vučića, kaže da ovako brzo zakazivanje sednice ukazuje da su velike sile nezadovoljne ponašanjem Aljbina Kurtija.

"KURTI RADI ZA ZAPAD POSAO NA TERENU, ALI SAD POVLAČI POTEZE KOJI NISU DOGOVORENI"! Garić pred sednicu SB UN, kaže da je premijer takozvanog Kosova  izneverio saveznike!

Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras u Njujorku se obraća na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji.

Srbija je u ponedeljak predala zahtev misiji Gvajane, koja predsedava savetom, zahtev za sazivanje vanredne sednice zbog situacije na Kosovu i Metohiji, u kojem se, između ostalog, ističe da je aktuelna situacija u oštroj suprotnosti s poveljom UN i Rezolucijom SB UN 1244 i koja je takve prirode da zahteva održavanje posebne sednice Saveta bezbednosti.

Urednik portala kosovo-online Miloš Garić u specijalnoj emisiji TV Pink pred obraćanje Vučića, kaže da ovako brzo zakazivanje sednice ukazuje da su velike sile nezadovoljne ponašanjem Aljbina Kurtija.

- On radi za njih posao na terenu, oni su saveznici i partneri, ali sada on očigledno povlači poteze koji nisu dogovoreni - naveo je Garić i ocenio da Kurti "pokazuje mišiće" kako bi na unutrašnjem planu pridobio birače.

Inače, uprkos tome što priznaje nezavisno Kosovo i što je nesumnjivo bilo pritisaka da se naš glas ne čuje na Ist Riveru, Gvajana je sednicu ipak sazvala, a nije prošao ni zahtev da zasedanje bude zatvoreno za javnost.

- Srbija je u teškoj situaciji - rekao je predsednik u sredu, ali je naglasio da će Srbija "ovako ili onako" obezbediti novac za srpski narod u pokrajini i dodao:

- Ali ja moram da govorim o tome i to ćete čuti i u mom govoru u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija neke od kvalifikacija koje ću prvi put da izgovorim, a koje se tiču stvarnih procesa koji se odigravaju na KiM i koji će svakako imati pravne konsekvence u budućnosti.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading