"OBILAZAK SVETINJA IMA POSEBAN ZNAČAJ ZA NAŠU TRADICIJU"! Oglasio se predsednik Vučić nakon posete manastira Lepčince (FOTO)

Autor:

Vesti

26.01.2024

11:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić se zahvalio sveštenstvu i vernicima na srdačnom dočeku.

"OBILAZAK SVETINJA IMA POSEBAN ZNAČAJ ZA NAŠU TRADICIJU"! Oglasio se predsednik Vučić nakon posete manastira Lepčince (FOTO)

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Vučić u Vranju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nalazi se u poseti Vranju, a prvo je posetio manastir Lepčince i crkvi Sv. velikomučenika Pantelejmona.

Posetom manastiru Lepčince i crkvi Sv. velikomučenika Pantelejmona želeo sam da iskažem poštovanje i podržim napore u očuvanju i negovanju duhovnih vrednosti koje čine temelj našeg identiteta.


Obilazak ovakvih svetinja ima poseban značaj, jer nam omogućava da očuvamo našu tradiciju i prenesemo je budućim generacijama.

Zahvaljujem sveštenstvu i vernicima koji su nas srdačno dočekali. Verujem da će i ovaj susret podstaći zajednički rad na izgradnji bolje budućnosti za sve nas
- napisao je predsednik Vučić na Instagramu.

 

 


Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas manastir Svetog velikomučenika Pantelejmona u selu Lepčince, u blizini Vranja i najavio da će u narednim godinama više obilaziti manastire u Srbiji i videti kako može da im pomogne.
 
- Rekao sam sebi da ću da pokušam u narednim godinama bar 80 odsto svetinja naših u Srbiji da obiđem i svuda bar ponešto da pomognem - rekao je Vučić tokom obilaska manastira.
 
Podsetio je da je ranije obećao da će obezbediti pomoć za manastiar Prohor Pčinjski, koji je jedna od naših najvećih svetinja.
 
- Mi ćemo pokušati da napravimo u okviru onoga o čemu smo pričali - integralnom razvoju, da razvijemo verski turizam. Kada odete u naše prelepe manastire, i Ravanicu, Studenicu, Žiču, Sopoćane i druge više puta, onda ljudi traže i nova mesta, pre svega pravoslavne svetinje kojih je najviše. Ali imate i islamskih i mnogih drugih, na primer jevrejskih. U okviru tog programa, želećemo da ponudimo ljudima da obiđu što je moguće više mesta, ali da stvorimo neke sadržaje. I da gledamo da pomognemo svako od tih mesta - naveo je Vučić.
 
BONUS VIDEP:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Ena

26.01.2024 11:39

Očuvanjem svetinja čuvamoi tradiciju.

SANJA

26.01.2024 12:04

KO JE SRBIN I SRPSKOGA RODA NEK SE NIKAD NE ODRICE SVOGA.

Stojan

26.01.2024 12:22

Predsednik Vučić je državnik koji se bori za snažnu budućnost Srbije a koji je posvećen veri, i poštuje crkvu.

bubi

26.01.2024 12:24

Čuvajući naše svetinje negujemo i čuvamo našu kulturu i tradiciju od zaborava!