"POKUŠAJ OBOJENE REVOLUCIJE" Prof. Nestorović komentarisao prljavu igru opozicije nakon izbora: Žele da priznaju Kosovo i ugase uticaj Rusije

Autor:

Vesti

23.12.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prof. dr Branimir Nestorović jutros je za televiziju Prva govorio o aktuelnim političkim temama nakon izbora u Srbiji.

"POKUŠAJ OBOJENE REVOLUCIJE" Prof. Nestorović komentarisao prljavu igru opozicije nakon izbora: Žele da priznaju Kosovo i ugase uticaj Rusije

Foto: ST/Nemanja Pančić

Profesor doktor Nestorović je oštro reagovao na insistiranje opozicije na "uveženim glasovima" iz Republike Srpske, ističući da je to za njega krajnje uvredljivo. Naglasio je da ljudi koji imaju prebivalište i dvojno državljanstvo treba da imaju pravo da glasaju, te da je optuživanje na račun ovakvih glasača zapravo širenje mržnje među Srbima.

Govoreći o mogućim koalicijama, Nestorović je istakao da njegov pokret nije imao nikakve ponude za ulazak u koaliciju i da su se unutar pokreta dogovorili da ne ulaze u takve aranžmane. Takođe je naglasio da jedino koga sigurno neće podržati jeste Srbija protiv nasilja, uz komentar da je njegov pokret opozicija vlasti, dok je Srbija protiv nasilja opozicija Srbiji.

"Nemamo dokaze o krađi glasova"

Nestorović je istakao da njegova stranka nema dokaze o krađi glasova, pri čemu je naveo da su imali oko 2000 kontrolora u Beogradu, te da su rezultati koje imaju dosta slični zvaničnim podacima. Takođe je dodao da su imali problema u predizbornoj kampanji, ali da tokom samog glasanja nisu imali primedbi.


Komentarišući proteste takozvane proevropske opozicije "Srbija protiv nasilja", Nestorović je izrazio sumnju da ti protesti liče na pokušaj obojene revolucije. Istakao je da su ga neki eksperti za obojene revolucije upozorili da takvi događaji obično počinju sa mladima, simbolizujući budućnost. Takođe je naglasio da, ukoliko bi opozicija krenula u nasilno rušenje, podržao bi SNS kako bi "spasio državu".

- Meni su bili neki eksperti za obojene revolucije i rekli su mi da to tako počinje. Obavezno sa mladima, jer mladi simbolizuju budućnost - kaže Nestorović.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

"Prigovori opozicije smešni"

Nestorović je ocenio prigovor opozicije na izborne rezultate kao smešan, izražavajući uverenje da bi svaki sud morao da ga odbaci. 

- Namerno su ga podneli da bi ga sud odbacio, da bi onda optužili sudstvo da je pristrasno. Cela priča je bizarna, protestuju ispred RIK-a za beogradske izbore - navodi on.


Na temu štrajka glađu lidera opozicije, Nestorović je istakao svoje medicinsko znanje o tome kako telo reaguje nakon nekoliko dana štrajka glađu. Izrazio je sumnju u autentičnost tog čina i izneo pretpostavku o mogućem cirkusu koji bi mogao da bude organizovan.

- To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

Nestorović je naglasio da se protesti održavaju u kritičnom trenutku, ističući vezu sa zahtevima da Srbija prizna Kosovo i potpiše Ohridski sporazum. Izneo je stav da iza svega stoji globalna politička borba, te da se vrši pritisak na vlast kako bi se uticaj Rusije u Srbiji smanjio.

Njegovi komentari su izazvali različite reakcije javnosti, te ostaje da se vidi kako će se politička situacija dalje razvijati u svetlu ovih izjava.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading