NI U KOJOJ VARIJANTI SA ĐILASOM! EKSKLUZIVNO! BRANIMIR NESTOROVIĆ: Nemaju šanse na izborima, na okupu ih drži samo mržnja prema Srbiji i novac!

Autor:

Vesti

20.12.2023

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom intervjuu nakon izbora Branimir Nestorović, poznati doktor i nosilac liste ,,Mi, glas iz naroda" otkrio je da nije iznenađen izbornim rezultatom, kao i to da će razgovori biti mogući sa svima, osim sa listom Srbija protiv nasilja.

NI U KOJOJ VARIJANTI SA ĐILASOM! EKSKLUZIVNO! BRANIMIR NESTOROVIĆ: Nemaju šanse na izborima, na okupu ih drži samo mržnja prema Srbiji i novac!

Foto: ATA Images

Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju amtosferu Majadana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko 2 odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU.

Ovo je u ekskluzivnom intervjuu  za Republiku istakao Branimir Nestorović, poznati doktor i nosilac liste ,,Mi, glas iz naroda", koja je, reklo bi se, odlučujući faktor za formiranje vlasti u Beogradu.

* Kako komentarišete izborni rezultat, da li ste se nadali ovakavom uspehu?

- Da se nismo nadali, ne bi ucestvavli na izborima i utrošili ogromnu energiju i sopostveni novac za kampanju. Naravno, cilj nam je bio da pređemo cenzus, da bismo imali polaznu osnovu za širenje pokreta. Do sedam dana pre izbora, nismo bili mnogo vidljivi, pa su nam sve ankete davale manje šanse. Intenzivna kampanja preko drupštvenih mreža i tribine u gradovima (ponekad i četiri grada u jednom danu) su doprineli da uprkos medijskoj  blokadi, dospemo do birača.

* Šta mislite da je bio vaš najveći adut, zbog čega su vam građani u ovoj meri poklonili poverenje ? Bili ste neko ko je na ove izbore izašao bez kampanje, reklama..

- Mislim da smo pogodili šta muči građane Srbije, a za Srbe je najvažnije pitanje Kosovo. U kampanji su ekonomske teme uvek u drugom polanu, jer Srbi nisu nikada živeli nešto previše dobro da bi se osvrtali na ekonomsku krizu. Mislim da je presudna bila pozitivna energija, jer smo stvarno verovali u ovu priču. Takođe, pristojnost u nastupima. Nikada nismo nikoga vređali, jer smatramo da treba vratiti pristojnost u javni život.

* S obzirom da ste, možemo slobodno da kažemo, odlučujući faktor kada je u pitanju Beograd, koje su to varijante koje možemo da očekujemo? Jeste razmišljali o koalicijama, sa kim biste mogli, a sa kim nikako ne ?

- Nismo se mnogo time bavili, jer smo se baš umorili od kampanje, od proslave. Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju amtosferu Majadana u Srbiji. Pri tome, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko 20 odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU. Koalicija sa SNS bi nas uništila, jer mali parter u takvim koalicijama uvek nestane (vidite primer SPS, koga je dugotrajna koalicija sa SNS devastirala). Nismo još dobili nikakve formalne ponude, a ako ih bude razmotrićemo ih (mi uvek odluke donosimo demokratski). Ja sam lično protiv koalicija, a podržacemo svaki konkretan pregled bilo koje strane. Mislim da bi ponavljanje izbora u Beogradu bila dobra strategija, jer bi izbila iz ruku argument SNP i onemogućila proteste. Na ponovljenim izborima oni bi verovatno prošli još slabije.

* Da li postoji šnasa da, ukoliko vam SNS i predsendik Srbije Aleksandar Vučić ponude da razgovarate, na to pristanete, saslušate predlog, ideju ?

- Mi ćemo uvek da saslušamo svaki predlog, sem onaj koji dolazi od SNP.

* Kako komentarišete sve ove napade koji dolaze od strane medija Dragana Šolaka? 

- Pa očekivano, napadali su me i ranije. Oni su pokret u nestajanju, neko ko 20 godina nije osvojio izbore nema nikakvu političku perspektivu. Sada ih drži na okupu samo mržnja prema Srbiji i novac. Ukoliko uspemo da promovišemo ideju o stranom agentu (zakon koji je donesen u SAD), videće se jasno o kome se radi. Proglas je finansiran iz SAD, kako je objavio RT Balkan.

* Kao moguću opciju za koaliciju tokom izborne noći pominjali ste Miloša Jovanovica i koaliciju NADA. Da li je bilo nekih razgovora o tome ?

- Mislim da je šansa jako mala, jer su oni sutradan izneli stav da nemaju ideološke prepreke za koaliciju za SNP, a da im je sada samo važno da sruše Vučića, sa bilo kim. Na toj platformi je propao Boško Obradović, kada je bio u koaliciji sa Đilasom, pa mislim da to nije opcija za nas. Naravno saradnja na državotvornim pitanjima u parlamentu je sasvim druga stvar.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Strahinja

20.12.2023 12:13

I Nestorovic je procitao DJILASOVE namere

Strahinja

20.12.2023 12:16

DJilasu su uvek licni interesi bili prioritet, zato i nema podrsku gradjana Srbije

Kristina

20.12.2023 12:18

Đilas će pući od muke.

Strahinja

20.12.2023 12:20

Sopstveni interesi i bogacenje su DJilasu uvek bili ispred prioriteta gradjana Srbije