NESTOROVIĆ O OSTATKU OPOZICIJE: UZELI SMO GLASAČE SA SVIH STRANA! Konfuznim porukama koje su slali narodu su sami sebi stvorili probleme

Autor:

Vesti

22.12.2023

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović je ubeđen da bi njegova lista, kada bi se izbori ponovili, uzela još veći broj glasova.

NESTOROVIĆ O OSTATKU OPOZICIJE: UZELI SMO GLASAČE SA SVIH STRANA! Konfuznim porukama koje su slali narodu su sami sebi stvorili probleme

Foto: ST/Nemanja Pančić

Prof. dr Branislav Nestorović i njegova lista "Mi, glas iz naroda" su osvojili značajan broj poslaničkih mandata, čime su postali kljulni faktor u formiranju vlasti u Beogradu. 

Nestorović je danas za televiziju K1 govorio o o velikom broju glasova koje je osvojila njegova lista, te se osvrnuo na izjavu Milice Đurđević Stamekovski koja je pre izbora izjavila da je spremna na koaliciju sa svima, što je, prema njemu bila ponuda zarad karijere. 

- Oni su se konfuznim porukama koje su slali sami sebi stvorili probleme. Milica je u jednom trenutku izjavila da su spremni na koaliciju sa svima, što nije bila poruka za njihove birače, jer to implicira saradnju kako s jednima, tako i s drugima. To je bila karijernička ponuda. Očekivao sam da će im veliki rezultat doneti podršku birača sličnih profilacija, kao što su naši. Nažalost, nisu kapitalizovali tu priliku, nisu javno govorili o tome, gotovo kao da ih je sramota. Imali su podršku, ali nisu preduzeli nikakve korake. Mislim da smo od svih strana malo uzeli glasača. Ljudi tvrde da smo najviše uzeli glasača SPS-a, oko dva posto, ali su sami krivi za to jer poslednjih par godina nisu preduzeli ništa - izjavljuje doktor Nestorović, pa dodaje: 

- Dačić se nije usudio da se sastane i govori  sa Šojgovom i Lavrovim. To je bila izuzetno loša poruka za njihove birače, posebno jer su tu bili stariji glasači koji su bili deo Saveza komunista i koji su bili rusofili preko komunističke linije. Kada izgubiš podršku u takvom kontekstu, onda nemaš mnogo šta da tražiš. Razlikovali su se od SNS-a samo po izraženoj podršci Rusima, a kada su i to izgubili, postali su nezapaženi. Mali igrači obično prođu loše kada uđu u koaliciju s velikim igračima - navodi on. 

Podsetimo, Sa 13 osvojenih poslaničkih mandata lista "Mi, glas iz naroda" u republičkoj i 6 odborničkih u beogradskoj skupštini, imaće presudnu ulogu u odlučivanju o novoj gradskoj vlasti ili eventualnom ponavljanju izbora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (1)

Loading
Dejan2019

22.12.2023 12:33

Već viđeno! Kreirana je nova, tzv. "konstruktivna" opozicija. Nažalost, to je samo pokazatelj da, još uvek, izlazimo na "glasanje", a ne na "izbore". Jednoumlje nije napustilo naše glave.