I BOŽA DERIKOŽA "TRAŽI PRAVDU" ISPRED RIKA! Malo mu milionski stan na Dorćolu, pa bi još da se "nafatira"?! (FOTO)

Autor:

Vesti

20.12.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Stari znalac" uočen je na protestima opozicije i napadima na Republičku izbornu komisiju. Međtum, sve bi bilo dobro da se za "pravdu" ne bori čuveni Boža derikoža!

I BOŽA DERIKOŽA "TRAŽI PRAVDU" ISPRED RIKA! Malo mu milionski stan na Dorćolu, pa bi još da se "nafatira"?! (FOTO)

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ, Profimedia

Premijerka Ana Brnabić na Iksu je uočila „starog znalca” u napadu na RIK:

- Evo ga i Đelić. Direkt iz Pariza, savetnik Šolaka. Sve uzeo od ove zemlje i ovog naroda. Bio ministar za nauku kad nijedan naučno-tehnološki park (NTP) nije izgrađen, nijedan naučni institut osnovan. Sad, valjda, pita dokle više NTP-ova, dokle ulaganja u nauku? Šolak okom, oni skokom - napisala je premijerka na Iksu.

 

 

Stan od pola miliona

Nekadašnji ministar finansija Božidar Đelić, koji je u narodu ostao upamćen kao Boža Derikoža zbog brojnih afera koje su ga pratile, pazario je luksuzan penthaus od 500.000 evra, pisao je ranije naš portal. Afera je tresla celu zemlju sredinom 2021. godine, a cena ovog stana sada ide i preko milion evra!

U pitanju je raskošan stan od 130 kvadrata u samom srcu Dorćola, u Ulici vojvode Bojovića, gde je, kako kažu upućeni u beogradsko tržište nekretnina, cena kvadrata oko 4.000 evra u sivoj zoni. 

Raskošan penthaus ima tri spavaće sobe, dva kupatila, trpezariju i kuhinju, kao i ogromnu dnevnu sobu veličine prosečnog srpskog stana. Za garderobu i cipele predviđena je posebna soba sa specijalnim osvetljenjem i kanabetom da se malo odmori ukoliko ne može da odluči šta da obuče. Stan smešten na vrhu zgrade ima veličanstven pogled na reku sa čak dve terase.

Sve Đelićeve mutljavine

- 2005. Meridijan banka prodata je francuskoj Kredi agrikol banci, koju je tada zastupao Ðelić, koji je od Francuza dobio akcije koje su nezvanično vredele 11 miliona evra

- 2012. Ðelićeva verenica Vesna Ječmenica, vlasnica kompanije "Nitea", u vreme vlasti DS, mimo tendera, prodala je nameštaj u vrednosti od 7,2 miliona dinara BIA i Fondu za podršku investicijama u Vojvodini iako je, prema zakonu, trebalo da raspišu javni poziv

- 2012. saslušan je u vezi s privatizacijom Nacionalne štedionice 2006, za koju se sumnja da je poslužila za jednu od najvećih pljački u istoriji Srbije

- 2012. ispitivan je u policiji da li je primao novac od Miroslava Miškovića. U istrazi poslovanja vlasnika "Delte" policija je došla do saznanja da su neki od političara uzimali između 30.000 i 50.000 evra mesečno od Miškovića

- 2012. bio na informativnom razgovoru u policiji zbog prodaje Sartida, i to zbog sumnje da je povezan s nestankom šest miliona dolara provizije od prodaje smederevske železare

Komšije bile besne

Kako su tada Dorćolci ironično pričali, "jedva su čekali" da im stigne novi komšija.

Čuo sam da nam u komšiluk dolazi Boža Derikoža i jedva čekam da ga sretnem. Sram ga bilo, opljačkao je ovaj narod, a sada kupuje luksuzne stanove. Dođe mi da ga pljunem kad ga vidim, baraba jedna, ma samo da ga sretnem - gnevan je bio jedan jedan od starih Dorćolaca koji živi u blizini.

Podsećamo, Božidar Đelić tri mandata je bio ministar, i to u vladi Zorana Đinđića i Zorana Živkovića, kao ministar finansija, dok je u kabinetu Mirka Cvetkovića, kao potpredsednik Vlade, bio zadužen za evropske integracije. Ostavku je podneo 2011, nakon što Evropski savet nije Srbiji dodelio status kandidata, i vratio se bankarskom poslu. Danas je izvršni direktor Lazard banke u Parizu, gde radi od 2014. Od imovine u Srbiji ima vilu na Senjaku od 425 kvadrata, koju je kupio 2005.

Više o luksuznoj vili Bože derikože možete pročitati OVDE.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
toza

20.12.2023 14:45

vrh vrhova