OPOZICIJA TRAŽI DA SE UKINE TAJNOST GLASANJA! Brnabić: Hoće da otvor paravana bude ka unutrašnjosti prostorije, O OVOME VEĆ 4 DANA SVI ČUTE! (FOTO)

Autor:

Vesti

12.12.2023

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da svi ćute o tome da opozicija od Republičke izborne komisije (RIK) zahteva da ukine tajnost glasanja i da otvor paravana za glasanje bude okrenut prema unutrašnjosti prostorije.

OPOZICIJA TRAŽI DA SE UKINE TAJNOST GLASANJA! Brnabić: Hoće da otvor paravana bude ka unutrašnjosti prostorije, O OVOME VEĆ 4 DANA SVI ČUTE! (FOTO)

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bg, Printscreen

- Da ljudi znaju: već četvrti dan, svi ćute o tome da opozicija zahteva od RIK da ukine tajnost glasanja - traže da otvor paravana na glasačkom mestu bude okrenut prema unutrašnjosti prostorije, umesto prema zidu - napisala je Ana Brnabić na društvenoj mreži Iks (Tviter).

Ona je ukazala i da su takvi zahtevi opozicije suprotni preporukama Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR).

- Eto, zbog toga današnji pritisak na RIK - navela je Brnabić.

On je uz objavu priložila fotografiju dokumenta sa zahtevom za hitno zakazivanje sednice RIK-a, koji je potpisalo 16 članova i zamenika članova RIK-a, a na kome je za dnevni red pored ostalog predložena odluka o izmenama i dopunama Uputstva o uređenju biračkog mesta. 

 

 

BONUS VIDEO:


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Maja

12.12.2023 11:30

Navikli ovi iz opozicije da maltretiraju i proganjaju one koji ne misle kao oni pa bi hteli da to nastave i prema gradjanima koji oružju podršku listi SNS.

Aške

12.12.2023 11:32

Ne bi bilo iznenađenje da pošalju zahtev da RIK proglasi njihovu pobedu bez da se izlazi na birališta.

Jokic

12.12.2023 12:05

Opozicija je nacisto poludela kako se blize izbori jer su svesni da ce ih opat izgubiti pa padaju u histeriju i lupaju gluposti.

Ena

12.12.2023 13:20

Svi su oni iz opozicije isti i jedini cilj im je rušenje Vučića po svaku cenu.