VOZNIJAKA U SRBIJU DOVEO JANKO TIPSAREVIĆ! Brnabić: "On obožava Srbiju, čuo je sve najlepše o našoj zemlji!"

Autor:

Vesti

06.12.2023

10:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da je američki kompjuterski inženjer i suosnivača kompanije Apple Stiv Voznijak, koji je u poseti Srbiji, sam izrazio želju da dođe jer je čuo sve najlepše o našoj zemlji.

VOZNIJAKA U SRBIJU DOVEO JANKO TIPSAREVIĆ! Brnabić: "On obožava Srbiju, čuo je sve najlepše o našoj zemlji!"

Foto: Tanjug/V.šporcic

Ana Brnabić

Brnabićeva je rekla za TV K1 da je nju i predsednika Aleksandra Vučića sa Voznijakom povezao teniser Janko Tipsarević.

- Želim da zahvalim našem Janku Tipsareviću. Janko kao proslavljeni teniser ima kontakte sa različitim ljudima, između ostalog i sa Stivom Vozinijakom. Onda je Janko Tipsarević pozvao Vučića, pa Vučić mene, i rekao da Stiv Voznijak obožava Srbiju - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Voznijak izrazio želju da sa suprugom dođe u našu zemlju nakon što je Srbija dobila priliku da organizuje specijalizovanu svetsku izložbu Expo 2027. 

Premijerka je dodala da na početku nije verovala da Voznijak zaista želi da dođe u Srbiju i da je u pitanju neka šala.

- Ja sam rekla - Janko, nema šanse da veliki Voznijak hoće da dođe, to je neka šala. I onda smo se angažovali i on je želeo da dođe što pre i evo ga, već je sada u Srbiji i tu je nekoliko dana - rekla je Brnabićeva.

Dodala je da je u Srbiji teško promovisati neku lepu vest, pa čak i tu.

- Mi smo imali juče fenomenalne sastanke. Siniša Mali i ja. I razgovaramo sada o tome šta sve možemo zajedno da radimo, posebno u sektoru obrazovanja. On je  veliki filantrop i jako mnogo ulaže u obrazovanje i u mlade. I to je ono što je potpuno u saglasnosti sa našim prioritetima. Tako da ćemo to raditi u budućnosti - rekla je Brnabićeva.

Ona je podsetila da će danas Voznijak imati sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Na konstataciju da u se pojedinim medijima tvrdi da je SNS navodno platio da Stiv Voznijak dođe u Srbiju, Brnabićeva navodi da to samo pokazuje karakter predizborne kampanje.

- A pokazuje takođe i karakter tih opozicionih medija koji šta god dobro da se desi, ne mogu da prihvate da se to desilo u Srbiji, pa ne može biti ni da je Voznijak čuo sve najlepše o Srbiji. Iako smo uradili mnogo dobrih stvari, posebno u njegovom sektoru - rekla je Brnabićeva.

Ona je dodala da je Srbija u samo 29 zemalja na svetu koje su postale deo Svetskog partnerstva, globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju.

- Mi smo zemlja koja je i po svedočenju i analizama Uneska, jedna od 11 zemalja na svetu koja je uvela osnove veštačke inteligencije u svoj obrazovni sistem. Dakle, prirodno je da je čovek čuo za Srbiju ako se time bavi, da mu se sviđa šta se ovde dešava - rekla je Brnabićeva.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (41)

Loading
Ena

06.12.2023 10:58

Dolazak Voznijaka može da utiče na još brži razvoj IT sektora u Srbiji. A tajkunski mediji nek puknu od muke i nek izmišljaju šta god hoće.

Ana

06.12.2023 10:58

Stiv Voznijak je jedan od pionira u svetu tehnologije i njegova poseta Srbiji može biti znak prepoznavanja potencijala i napretka zemlje.

Ana

06.12.2023 10:58

Interes Stiva Voznijaka za Srbiju može biti rezultat pozitivnih informacija o inovacijama i razvoju tehnološkog sektora u zemlji.

Ana

06.12.2023 10:59

Premijerka Brnabić ističe da je Voznijak sam izrazio želju za posetom, što može ukazivati na to da je čuo o pozitivnim stvarima u vezi sa Srbijom.