NE SPAVA VIŠE NA TETKINOM KAUČU: Đelić kupio stan od 500.000 EVRA!

Autor:

Vesti

25.07.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši ministar finansija Božidar Đelić, koji je u narodu ostao upamćen kao Boža Derikoža zbog brojnih afera koje su ga pratile, pazario je luksuzan penthaus od 500.000 evra, saznaje Srpski telegraf. U pitanju je raskošan stan od 130 kvadrata u samom srcu Dorćola, u Ulici vojvode Bojovića, gde je, kako kažu upućeni u beogradsko tržište nekretnina, cena kvadrata oko 4.000 evra u sivoj zoni. Po završetku gradnje cena će biti višestruko veća.

RepublikaFoto: printscreen/N1
Božidar Đelić

- Čuo sam da nam u komšiluk dolazi Boža Derikoža i jedva čekam da ga sretnem. Sram ga bilo, opljačkao je ovaj narod, a sada kupuje luksuzne stanove. Dođe mi da ga pljunem kad ga vidim, baraba jedna, ma samo da ga sretnem - gnevan je bio jedan jedan od starih Dorćolaca koji živi u blizini.

Raskošan penthaus ima tri spavaće sobe, dva kupatila, trpezariju i kuhinju, kao i ogromnu dnevnu sobu veličine prosečnog srpskog stana. Za garderobu i cipele predviđena je posebna soba sa specijalnim osvetljenjem i kanabetom da se malo odmori ukoliko ne može da odluči šta da obuče. Stan smešten na vrhu zgrade ima veličanstven pogled na reku sa čak dve terase.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Da sve blešti od luksuza, jasno je već po ulaznim vratima, koja imaju četvrti stepen protivprovalne zaštite, dok je na podu troslojni, nemački hrastov parket, a u kupatilima najskuplja italijanska keramika. Bivšem ministru neće smetati buka niti će čuti komšije jer je za gradnju korišćen termoblok od 19 do 25 centimetara, pa je sam penthaus potpuno termički i zvučno izolovan. Stan ima i specijalan sistem klimatizacije s unutrašnjim jedinicama u svakoj prostoriji.

Ðelićeve mutljavine

- 2005. Meridijan banka prodata je francuskoj Kredi agrikol banci, koju je tada zastupao Ðelić, koji je od Francuza dobio akcije koje su nezvanično vredele 11 miliona evra

- 2012. Ðelićeva verenica Vesna Ječmenica, vlasnica kompanije "Nitea", u vreme vlasti DS, mimo tendera, prodala je nameštaj u vrednosti od 7,2 miliona dinara BIA i Fondu za podršku investicijama u Vojvodini iako je, prema zakonu, trebalo da raspišu javni poziv

- 2012. saslušan je u vezi s privatizacijom Nacionalne štedionice 2006, za koju se sumnja da je poslužila za jednu od najvećih pljački u istoriji Srbije

- 2012. ispitivan je u policiji da li je primao novac od Miroslava Miškovića. U istrazi poslovanja vlasnika "Delte" policija je došla do saznanja da su neki od političara uzimali između 30.000 i 50.000 evra mesečno od Miškovića

- 2012. bio na informativnom razgovoru u policiji zbog prodaje Sartida, i to zbog sumnje da je povezan s nestankom šest miliona dolara provizije od prodaje smederevske železare

Kako za Srpski telegraf ocenjuje narodni poslanik iz redova SNS Nebojša Bakarec, sramota je što Đelić kupuje luksuzan stan u Beogradu jer je on jedan od onih koji su se nekažnjeno izvukli za sve što je radio.

- Đelić je jedan od finansijskih uništitelja Srbije koji je, sve ležeći na tetkinom kauču, zaradio između 10 i 12 miliona evra dok je bio na vlasti. Kada je iskoristio Demokratsku stranku, odbacio je kao krpu i pobegao u Francusku od zakonskih posledica onoga što je radio - rekao je Bakarec.

Podsećamo, Božidar Đelić tri mandata je bio ministar, i to u vladi Zorana Đinđića i Zorana Živkovića, kao ministar finansija, dok je u kabinetu Mirka Cvetkovića, kao potpredsednik Vlade, bio zadužen za evropske integracije. Ostavku je podneo 2011, nakon što Evropski savet nije Srbiji dodelio status kandidata, i vratio se bankarskom poslu. Danas je izvršni direktor Lazard banke u Parizu, gde radi od 2014. Od imovine u Srbiji ima vilu na Senjaku od 425 kvadrata, koju je kupio 2005.

Kako izgleda Božin stan

- 130 kvadrata ima penthaus u K distriktu na Dorćolu

- 3 luksuzne spavaće sobe

- 2 kupatila, opremljena skupocenim italijanskim pločicama

- 1 ogromna dnevna soba sa raskošnim nemačkim hrastovim parketom, koji je u celom stanu

- 2 terase sa pogledom na reku

- 1 garderober za odeću i obuću

Tetkin kauč

Po dolasku na mesto ministra finansija 2001, Ðelić je u jednom intervju izjavio da je nakon povratka u Srbiju iz inostranstva spavao na tetkinom kauču. Kasnije je ovo demantovao i rekao da je to notorna laž koju su izmislili mediji.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

U komšiluku i Cecina ćerka

K distrik, koji se gradi u nekadašnjoj industrijskoj zoni, zamišljen je kao elitno poslovno-stambeno naselje u kom su stanove već pokupovale poznate ličnosti. Tako će Boži jedna od komšinica biti Cecina ćerka Anastasija Ražnatović, koja tu planira da svije gnezdo sa dečko Đorđem Kulićem. Mediji su pisali da je stan od 60 kvadrata u istom naselju pazario i glumac Miloš Biković, koji je pare zarađene od filmova u Rusiji uložio u nekretninu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mitrofan Fustić Morija iz Kara

25.07.2021 20:04

Ликови, које је на српску обалу избацио антисрпски и антидрдржавни петоктобарски државни удар и преврат, представљају талог српског политичког и криминогеног миљеа. Срби су несрећни што су се та лица уз помоћ осовине НАТО - ЕУ - САД - Ватикан - Ријад појавила из васколиког људског подземља и деценијама нам својим злочиначким чињењем и нечињењем нанели голему материјалну и нематеријалну штету. Један од њих је овде иментовани Ђелић Божидар, из новобеоградског блока 1.

Stojan

25.07.2021 20:25

Posto je ukradene pare sakrio u Francuskoj,dobro da je nesto kupio u Srbiji da moze da mu se oduzme kad dodje vreme!