PREDRAG KON O POLITIČKOJ ULOZI KOLEGE BRANIMIRA NESTOROVIĆA Želim mu da podrži razvoj i napredak Srbije

Autor:

Vesti

20.12.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nestorović kaže da je patriota i da želi isključivo dobro Srbiji. Verujem mu. Nadam se da neće štetiti Srbiji ni na koji način. To se iskreno nadam, navodi Kon

PREDRAG KON O POLITIČKOJ ULOZI KOLEGE BRANIMIRA NESTOROVIĆA   Želim mu da podrži razvoj i napredak Srbije

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/printscreen

Iako je prof. dr Branimir Nestorović (69) označen kao najveće iznenađenje parlamentarnih i beogradskih izbora, njegov kolega epidemiolog prim. dr Predrag Kon kaže za  Republiku i Srpski telegraf da nije začuđen što će nosliac liste  "Mi - glas iz naroda" biti odlučujući faktor za formiranje vlasti u Beogradu, pošto mu je poverenje poklonilo 5,1 odsto sugrađana ili šest odborničkih mesta u Skupštini grada, niti što je na republičkom nivou osvojio 13 poslaničkih mandata u Skupštini Srbije. 

- Video sam da će imati uticaja na formiranje vlasti u Beogradu. On je često govorio da nije političar, ali se ipak usudio da uđe u tu arenu. Videćemo kako će se tu snalaziti. Ja ću biti posmatrač. Želim mu da učini nešto dobro za ovu zemlju, ako je moguće da podrži njen razvoj, napredak. Nemam sumnje, gotovo sam siguran, da će on to uraditi. Ali to je, ipak, njegov izbor - priča Kon. 

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ/D. KUJUNDŽIĆ

Predrag Kon uvažava kolegu Branimira Nestorovića iako imaju različit naučni pristup

A nije nepoznato da sukob mišljenja između dvojice lekara traje, kako su sami priznali, decenijama, a koji je kulminirao tokom pandemije Kovida-19. Nestorović je tada čak napustio Krizni štab zbog stava da zastrašuju narod virusom kako bi zaradili na vakcinama. Iako se nikad se, kako kaže Nestorović, neće složiti u (anti)naučnom pristupu, nisu u svađi. 

- Očekivao sam da će preći cenzus, ali možda nisam očekivao tako visok rezultat. Nije ni to, međutim, za čuđenje. On se bavi aktivizmom, pogotovu protiv imunizacije i vakcinacije već gotovo dve decenije. I tu se nikada nas dvojica nećemo složiti. Nismo se slagali ni u Kriznom štabu. A to što je u određenim teškim okolnostima bio sa nama u Kriznom štabu je, takođe, uticalo na rast njegovog uticaja. Lekarska komora je ispitivala, ali nisu našli da je on bilo gde prekršio Kodeks što je, na neki način, nedovoljno razumljivio - navodi Kon. 

S druge strane, kako ističe, ima određeno poštovanje prema Nestoroviću:

- On nikada, mora se naglasiti, nikog nije vređao. I radi se o izuzetno sposobnom, vrlo ubedljivom čoveku sa jako mnogo znanja. Ovo što se desilo na izborima pokazuje da je Nestorović svojevrsni fenomen. To je stvar za ispitivanje određenih društvenih nauka, sociologa. On kaže da je patriota i da želi isključivo dobro Srbiji. Verujem mu. Nadam se da neće štetiti Srbiji ni na koji način. To se iskreno nadam.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading