DOLOVAC NA 10. ZASEDANJU KONFERENCIJE DRŽAVA ČLANICA UN ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Vrhovni javni tužilac govorila o značaju međunarodne saradnje

Autor:

Vesti

15.12.2023

16:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru ove službene posete, Zagorka Dolovac održala je i sastanak sa predstavnicima Krivičnog odeljenja Ministarstva pravde SAD koje je nadležno za rad američkog federalnog tužilaštva i Brusom Švarcom.

DOLOVAC NA 10. ZASEDANJU KONFERENCIJE DRŽAVA ČLANICA UN ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Vrhovni javni tužilac govorila o značaju međunarodne saradnje

Foto: Republika

Vrhovni javni tužilac Zagorka Dolovac učestvuje na 10. zasedanju Konferencije država članica UN Konvencije za borbu protiv korupcije (UNCAC), koje se održava u Atlanti, Džordžija, SAD od 11-15.12.2023. godine, zajedno sa predstavnicima Ministarstva pravde i drugih nadležnih državnih organa Republike Srbije.

Na poziv UNODC Zagorka Dolovac je u okviru ove konferencije 13.12.2023. godine održala govor na uvodnom panelu specijalnog događaja „Međunarodni dan saradnje GlobE mreže“.

Govoreći o značaju međunarodne saradnje u borbi protiv korupcije, Zagorka Dolovac istakla je operativni značaj direktne saradnje, koja je omogućena kroz GLOBE mrežu, za rad organa za sprovođenje zakona u borbi protiv korupcije i izrazila spremnost za pun doprinos Vrhovnog javnog tužilaštva Srbije, koje je od 2022. godine članica ove UNODC mreže, međunarodnoj anti-koruptivnoj saradnji, kako kroz njenu globalnu platformu, tako i kroz njenu regionalnu komponentu.

U okviru ove službene posete, Zagorka Dolovac održala je i sastanak sa predstavnicima Krivičnog odeljenja Ministarstva pravde SAD koje je nadležno za rad američkog federalnog tužilaštva i Brusom Švarcom, zamenikom rukovodioca Krivičnog odeljenja, na kome je izražena zahvalnost na dosadašnjoj saradnji i pomoći koja je prvenstveno kroz programe OPDAT kancelarije u Srbiji pružena tužilaštvu Srbije u jačanju njegovih stručnih kapaciteta i istaknuta posvećenost unapređenju i daljem jačanju ove saradnje, posebno u oblasti borbe protiv korupcije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading