STIV VOZNIJAK POSTAO SRBIN! Suosnivaču kompanije Epl dodeljeno državljanstvo

Autor:

Vesti

14.12.2023

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U obrazloženju ove odluke navedeno je da bi prijem u državljanstvo Srbije američkog preduzetnika i računarskog inženjera Stiva Voznijaka i njegove supruge doprineo promociji naše zemlje.

STIV VOZNIJAK POSTAO SRBIN! Suosnivaču kompanije Epl dodeljeno državljanstvo

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vlada Srbije danas je na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića na današnjoj sednici odlučila da dodeli državljanstvo Srbije suosnivaču kompanije Epl Stivu Voznijaku, kao i njegovoj supruzi Dženet Kej Voznijak.

U obrazloženju ove odluke navedeno je da bi prijem u državljanstvo Srbije američkog preduzetnika i računarskog inženjera Stiva Voznijaka i njegove supruge doprineo promociji naše zemlje u oblasti visokih tehnologija, jačanju nacionalnih interesa i ugledu Srbije kao zemlje četvrte industrijske revolucije, saopšteno je iz vlade.

Nakon što je Stiv Voznijak, inženjer računarstva i saosnivač Epl-a posetio Srbiju, gde ga je dočekao predsednik Aleksandar Vučić pre nedelju dana, to je postala svetska tema.

Mnogi svetski mediji preneli su vest o poseti Voznijaka, kao i o tome da je dobio srpski pasoš.

Jedan od njih je i čuveni Blumberg, koji prenosi da je Voznijak dobio srpski pasoš.

Istu vest preneo je i Vašington tajms, kao i Foks biznis.

Asošiejted pres je takođe je pisao o poseti Voznijaka Srbiji, uz isticanje da je saosnivač Epla veoma srećan zbog iste.

Toliko sam srećan i zahvalan. Putujem svetom, upoznajem dosta ljudi i Janko Tipsarević je video da smo moja supruga i ja zainteresovani za ovaj deo sveta, direktno i za Srbiju i on je pomogao da se organizuje da budemo pozvani ovde, čak i da postanem državljanin Srbije, odnosno da dobijem pasoš - rekao je Voznijak tokom posete Beogradu.

Dodao je da on sad prijateljima govori da je on Srbin koji živi u Americi i da želi da uči istoriju.

stakao je da je ovo zaista najsmislenije od svih putovanja koje je imao i od svih počasti koje je imao sa svim predsednicima i premijerima.

Video sam kako se grad planira, kako se zemlja planira od ministra finansija i zaista sam čuo neverovatne priče koje možete da ispričate o ovoj zemlji. Tako da je zaista vreme da idete ka vrhu, a ja želim da budem deo toga da promovišem Srbiju i interese Srbije do kraja svog života - istakao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milica

14.12.2023 14:54

Зна Вознијак да је Србија најбоља на челу са Александром Вучићем!