STIV VOZNIJAK I NJEGOVA SUPRUGA POSTAJU DRŽAVLJANI SRBIJE! Predsednik će im uručiti pasoš!

Autor:

Vesti

06.12.2023

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRbije Aleksandar Vučić uručiće srpski pasoš suosnivač Epla Stivu Voznijaku i njegovoj supruzi.

STIV VOZNIJAK I NJEGOVA SUPRUGA POSTAJU DRŽAVLJANI SRBIJE! Predsednik će im uručiti pasoš!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Za nas je velika čast a nadam se da će Vlada Srbije prihvatiti moj predlog da se bračnom paru Voznijak, Stivu i Dženet, dodeli državljanstvo Srbije koje ću im ja lično uručiti. Veliku ulogu u tome imao je naš teniser Janko Tipsarević i hvala mu! Neki pričaju te dali smo pare da dođe, ne čovek je bez dinara došao u Srbiju, sam je platio sebi kartu i došao... Ja nisam znao da je on ovolika zvezda - istakao je naš predsednik.

Stiv Voznijak je istakao da se ovome veoma raduje i da svim prijateljima govori da je "Srbin koji živi u Americi".

Kako je navela premijerka Ana Brnabić, suosnivač Epla je sam izrazio želju da poseti našu zemlju jer je o Srbiji čuo sve najlepše.

Obraćanje Stiva Voznijaka

Toliko sam srećan i zahvalan što putujem svetom i upoznajem dosta ljudi. Zahvalan sam Tipsareviću što smo došli ovde i dobili srpski pasoš. Video sam kako se grad planira, kako se zemlja planira, ima neverovatnih priča. Želim da idete ka vrhu i da budem deo toga! - poručio je genije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je ovom prilikom još jednom naglasio koliko je za našu zemlju bitno ulaganje u osnovno, srednje i visoko obrazovanje. 

Stiv Voznijak je, kako kažu genije, i presrećan sam što je ovde. Kao što znate, fokusirao se posebno na proučavanje dece uzrasta između 12 i 13 godina. Ponosan što je danas u našoj zemlji. Mi retko imamo ovakvu čast i priliku. Istovremeno, kao što znate, bio je uključen u brojne filantropske poduhvate - započeo je govor predsednik Vučić.

Za nas je ključni bio razgovor o obrazovanju i da promenimo svest svih ljudi, da je obrazovanje najvažnija karika. Ono što želim da naglasim je da ćemo da pojačamo ulaganje u samo obrazovanje. On je ovde sa svojom suprugom. Mi smo već pokrenuli mnogo toga što bismo mogli da uradimo u Srbiji. Ono što želim da je ovo bila jedinstvena prilika za nas da predstavimo projekat Ekspo - dodao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (40)

Loading
Maja

06.12.2023 12:58

Браво, мислим да смо управо добили најпаметнијег, најпоштенијег и најбогатијег грађанина Србије.

Strahinja

06.12.2023 13:01

Od velikog znacaja je sto ce jedan tako uspesan covek postati drzavljanin nase zemlje

Strahinja

06.12.2023 13:03

Nadamo se, da ce Voznjak ubuduce cesce dolaziti u nasu zemlju

Strahinja

06.12.2023 13:06

Svaka cast Tipsarevicu sto je doveo jednog ovakvo uticajnog coveka kao sto je Voznjak